Wikipedia blocata din nou in China

In urma ultimelor schimbari facute de Wikipedia, guvernul chinez a luat hotararea ca acestea afecteaza securitatea internetului si a blocat accesul la Wikipedia.

Din 2004, cand s-a intampl;at pentru prima data, si pana azi, Wikipedia a fost de mai multe ori inaccesibila chinezilor. De data aceasta motivul blocarii are legatura cu o modificare in criptarea paginilor Wikipedia ceea ce i-a pus pe chinezi in imposibilitatea urmaririi activitatii vizitatorilor pe site.

Prezent la un summit in Kuala Lumpur, Malayesia, Jimmy Wales a decalarat:

A fost o perioada, as spune eu, de echilibru in care eram accesibili peste tot in China, in toate limbile, dar anumite pagini erau filtrate. Recent am facut un pas inapoi, iar incepand de azi, Wikipedia este din nou complet blocata in China. Voi vizita… ma voi intalni cu ministrul sa vedem ce putem face.Jimmy Wales

Se pare ca situatia este mai dificila de data aceasta daca Jimmy Wales merge sa se intalneasca cu oficialii chinezi, in conditiile in care s-a declarat de multe ori impotriva acestora si stilului lor de a limita accesul oamenilor la internet si informare.

Sursa: fossbytes.com

Tagged under: , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: