Top 5 producatori de smartphone

Pe o piata ce a crescut global cu 9.1%, de la 305.09 milioane unitati vandute la 332.71 milioane unitati vandute,  TrendForce a publicat lista producatorilor de smartphone in functie de volumul vanzarilor.

Cresterea de 9.1& vanzarilor in ultimul trimestru a fost generata de aparitia multor flagship-uri in aceasta perioada: Samsung Galaxy Note 5, iPhone 6S, Samsung Galaxy S6 Edge Plus, Huawei Mates S sau Sony Xperia Z5.

La varf lucrurile stau conform asteptarilor, primii doi clasati, Samsung si Apple, avand o cota de piata de 38.3%. Pe locurile urmatoare clasandu-se Huawei, Xiaomi si Lenovo.

Situatia pe piata chineza este diferita fata de cea mondiala, aici cresterea fiind de 16.3%, de la 128.5 milioane dispozitive vandute in Q2 la 149.5 milioane dispozitive vandute in Q3, iar topul producatorilor de smartphone este dominat de Huawei  cu o cota de piata de 18.7%, urmat de Xiaomi, Lenovo, TCL si Oppo.

TrendMicro producatori smartphone

Din pacate nu avem detalii specifice despre piata din SUA unde in primavara dominatia Apple era covarsitoare, peste 42%.

Sursa: trendforce.com

Tagged under: , , , , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: