Sony nu renunta la telefoanele mobile

Dupa ce mult timp s-a tot zvonit ca Sony va renunta la divizia de telefoane mobile, iata ca producatorul japonez confirma faptul ca nu are de gand sa faca acest lucru… sau cel putin nu fara lupta.

In ciuda faptului ca smartphone-urile Xperia au fost mereu primite bine de public, au adus mereu inovatii, in special in ceea ce priveste camera, vanzarile Sony Xpreia au scazut drastic. Fata de anul trecut vanzarile de Xperia au cunoscut un declin de 4 milioane dispozitive, de la 11.9 milioane de unitati livrate in Q4 2014 pana la 7.9 milioane de unitati in Q4 2015.

Acest lucru s-a intamplat din cauza dificultatilor avute in competitia directa cu Samsung si Apple, atat in marketing cat si din cauza costurilor de productie. Ultimul aspect a fost considerat de Sony ca fiind cel mai important, asa ca au de gand sa retehnologizeze o fabrica din Tailanda si sa o foloseasca doar pentru producerea de smartphone-uri Xperia.

Noua fabrica va deveni operationala in martie 2016 si va produce peste 1 milion de dispozitive anual, dedicate in special pietii asiatice. In japonia unul din cinci smartphone-uri este Sony Xperia.

Sursa: dailytech.com

Tagged under: , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: