Sony iese la atac

In ciuda faptului ca vanzarile de Xperia nu au fost pe masura asteptarilor, cei de la Sony arata clar ca nu vor ca divizia de telefoane mobile sa aiba acelasi destin ca cea de laptopuri.

Pentru aceasta, Sony a inceput o restructurare interna si a trecut de la aparare la atac. Mai intai a cumparat o fabrica in Thailanda doar pentru producerea Xperia iar acum Sony a mai facut o achizitie: a cumparat Toshiba image sensor pentru 165 milioane de dolari.

Toshiba image sensor era concurentul ale carui camere foto sunt din ce in ce mai intalnite pe smartphone-urile de clasa medie din ultimul timp (inclusiv Asus Zenfone 2). Si asta nu e tot. Sony profita de planul de reorganizare Toshiba si incearca sa-i scoata complet de pe piata camerelor foto facand o oferta de cumparare a fabricii Toshiba din sudul Japoniei.

Aceasta achizitie vine pe fondul unei alteia, la fel de importante, saptamana trecuta Sony cumparand compania SoftKinetic Systems, companie specializata in tehnologie de imagine 3D. Asta lasa loc de speculatii ca viitorul model de Xperia va avea camera foto 3D.

Tagged under: , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: