Samsung va produce chipuri 10nm FinFET incepand cu 2016

In cadrul unui eveniment ce a avut loc pe 21 mai la San Francisco, coreenii de la Samsung au prezentat primul chip produs folosind un proces pe 10nm. Nu au fost oferite foarte multe detalii tehnice insa se continua folosirea tranzistorilor FinFET (Fin-shaped Field Effect Tranzistors) ceea ce duce la cresteri semnificative de performanta si scaderea consumului.

Lipsa de detalii oferite nu lasa loc de interpretari nici daca noile chipuri pe 10nm vor fi oferite in mai multe variante, asa cum a fost cazul cu cele pe 14nm, insa se pare ca primul beneficiar al acestei tehnologii vor fi chiar rivalii de la Apple.

Intre timp, Samsung a crescut productia de chipuri 14nm FinFET la fabrica S1 din Hwaesong, Corea de Sud si S2 din Austin, Texas si pregatesc fabrica S3 din California. 14nm folosesc procesoarele Exynos 7 OctaCore de pe noile Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Plus. De asemenea a inceput producerea noilor chipuri Apple A9 ce vor fi intalnite pe urmatoarea generatie de iPad si iPhone.

Sursa: eetasia.com

Tagged under: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: