Samsung renunta la Android

Din octombrie 2013 cand a aparut primul dispozitiv Samsung cu Tizen si pana acum, sistemul de operare a evoluat spectaculos. In acest moment are foarte multe aplicatii si este sistemul de operare folosit de Samsung pe unele smartphone-uri ieftine din tarile sarace.

Tizen este un sistem de operare ce are la baza kernelul Linux si este sustinut de Tizen Association din care fac parte producatori de electronice si operatori de telefonie mobila mari: Fujitsu, Huawei, Intel, KT, NEC Casio, Orange, Panasonic, Samsung s.a. Stiu la ce v-ati gandit si vreau sa va spun ca aveti dreptate. Tizen se doreste a fi concurentul Android. Deocamdata nu foarte puternic, insa…. Insa cu timpul se pare ca va deveni destul de puternic, cel putin pe un anumit segment de piata.

Fast Company a dezvaluit ca saptamana trecuta cineva din cadrul Samsung a afirmat ca “nu sunt in dezvoltare si nici planificate gadgeturi Samsung cu Android Wear”. Aceleasi surse afirma faptul ca “Tizen OS consuma mai putina baterie” decat Android Wear. Asta ar putea explica de ce Samsung nu a mai scos alt smartwatch cu Android Wear de mai bine de doi ani, de la Gear Live.

Zvonurile circula repede si inca nu stim daca sunt adevarate sau nu, iar raspunsul Samsung catre Fast Company nu face decat sa adanceasca misterul: “Samsung nu a facut niciun anunt in ceea ce priveste Android Wear si nu ne-am schimbat angajamentul fata de niciuna din platformele noastre”.

Afla mai multe despre Tizen OS de pe Wikipedia sau de pe siteul oficial tizen.org.

Sursa: fastcompany.com

Tagged under: , , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: