Qualcomm Snapdragon 820 va fi quad-core

Conform unor comparatii care deja circula pe internet dupa lansarea procesorului SoC Helio X20 cu zece nuclee de la MediaTek, urmatorul procesor Snapdragon nu va avea mai mult de 4 nuclee.

Mai multe nuclee nu inseamna automat o performanta mai buna. Acest lucru este demonstrat de procesoarele SoC Apple A8 dual-core  sau NVIDIA Tegra K1 care sunt la fel de performante ca procesoarele Snapdragon sau MediaTek. In timp ce Mediatek a anuntat lansarea unui procesor 10-core denumit Helio X20, cei de la Snapdragon merg in directie opusa preferand sa pastreze numarul actual de nuclee dar sa le faca mai performante.

Procesor SoC Snapdragon 820

Cel mai probabil noul procesor Snapdragon 820 va fi construit folosind un proces de 14 nm FinFET (cel mai probabil de la Samsung) proces ce ar trebui sa creasca eficienta energetica si sa reduca producerea de caldura. Un al doilea pas important va fi renuntarea la arhitectura stock ARM si folosirea unei arhitecturi proprii ARMv8 denumita Kryo, ceea ce ar trebui sa creasca performanta per core.

Cele 4 nuclee vor fi impartite in doua clustere cu frecventa de 1.7 si 2.2 GHz. Procesorul va oferi suport pentru memoria LPDDR4 cu frecventa de 2100 MHz si va include un GPU Adreno 530 cu frecventa de 650MHz.

Noul procesor va include suport pentru LTE Cat. 10 (450/100 Mbs download/upload), Wi-Fi 802.11 ac, GPS, GLONASS si BeiDou. Va oferi compatibilitate cu displayurile Ultra HD (3840 x 2160 pixeli) si camere pana la 28 MP. Foarte important este ca va permite inregistarea in format Ultra HD la 60 fps.

Snapdragon 820 este asteptat sa ajunga in teste la producatorii de smarphone-uri in toamna 2015. Chiar daca Qualcomm nu a anuntat public specificatiile noului procesor, anuntul companiei de la MWC 2015 confirma faptul ca se va utiliza arhitectura Kryo si ca se va folosi un proces cu tranzistoare FinFET, insa nu este specificat daca acesta este TSMC 16 nm sau Samsung 14 nm, desi cel mai probabil va fi folosit cel de la Samsung.

MediaTek Helios X20 vs Snapdragon 820

Sursa: Techgadgetsz

Tagged under: , , , , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: