Qualcomm Snapdragon 820 – de doua ori mai eficient, de doua ori mai performant

Nucleele Kryo de pe mult asteptatul Qualcomm Snapdragon 820 promit sa fie primele nuclee custom-design pe 64 de biti ce integreaza Adreno 530 GPU si Hexagon 680 DSP. Kryo este succesorul seriei Krait de pe actualele chipuri Snapdragon, si se asteapta ca atat eficienta energetica cat si puterea de calcul sa fie duble fata de ceea ce ofera Snapdragon 810.

Noul SoC va fi produs folosind o tehnologie FinFET pe 14 nm, iar cele 4 nuclee vor atinge un maximum de frecventa de 2.2 GHz. Intregul chip va fi controlat de “Symphony Smart System Manager” care va coordona toate procesele dintre CPU, GPU, DSP, camera ISP si restul componentelor.

Qualcomm Snapdragon 820

O idee despre performanta oferita de noul procesor Qualcomm ne-am facut deja in luna iulie cand au aparut primele rezultate in Geekbench: per nucleu fiind mult mai puternic decat Exynos 7420 de pe Samsung Galaxy S6, iar per total foarte putin in spatele acestuia. Asta in conditiile in care Exynos 7420 este un procesor octa-core, iar Snapdragon 820, un procesor quad-core aflat in stadiu timpuriu de dezvoltare.

La Siggraph 2015 in Loas Angeles, Qualcomm a confirmat ca noul SoC Snapdragon 820 va avea GPU Adreno 530 (cu 40% mai puternic decat Adreno 430 de pe Snapdragon 810) si Spectra ISP, precum si Smart Protect – o solutie de securitate anti-malware integrata in SoC ce va recunoaste activitatile neobisnuite si suspecte in timp real.

Qualcomm Smart Protect

Tagged under: , , , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: