Previziuni sumbre pentru Windows Phone

Ultimul studiu IDC (International Data Corporation) arata ca viitorul Windows Phone nu arata prea bine. In ciuda investitiilor Microsoft in platforma Windows Phone, in ciuda lansarii Windows 10 si a aplicatiilor universale, cresterea platformei Windows Phone va fi de doar 0.1% pana in 2019.

In timp ce gigantul din Redmont se pregateste de lansarea finala a Windows 10 Mobile, cei mai multi sustinatori au o foarte mare doza de scepticism. Steve Ballmer, fost CEO Microsoft, a criticat in termeni duri strategia Univeral Apps si a spus ca viitorul Microsoft in lumea smartphone-urilor este doar impreuna cu aplicatiile Android.

Steve Ballmer fost CEO Microsoft

Steve Ballmer, fost CEO Microsoft: “Doar Android poate salva Windows Phone”

Indiferent de imbunatatirile aduse de Microsoft platformei Windows Phone, cresterea va fi foarte mica din cauza faptului ca ii lipseste un flagship in adevaratul sens, un smartphone de top care sa se lupte cu Samsung Galaxy S6 si cu iPhone 6s.

Pe de alta parte, studiul IDC arata ca 2015 a fost anul in care piata de smartphone-uri a avut pentru prima data o crestere sub 10%, iar trendul descenedent se va mentine si pe viitor. Acest fapt face cu atat mai dificila pentru Microsoft ascensiunea spre varful ierarhiei.

Sursa: idc.com

Tagged under: , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: