NVIDIA GeForce GTX 990M va avea la baza versiunea GTX 980 desktop

Mult asteptata placa video NVIDIA GeForce GTX 990M va fi de departe cea mai performanta placa video pentru laptopuri. Avand numele de cod N16E-GXX, noua placa video va avea la baza chipul GM204 (arhitectura Maxwell) de pe actuala GTX 980 pentru desktop.

TDP-ul noii placi video va fi intre 100 si 180W, ceea ce inseamna ca laptopurile vor necesita sisteme de racire mult mai bune fata de cele actuale. Noua placa video cu siguranta va fi sudata direct pe placa de baza, din cauza consumului mare si pentru a permite o racire mai buna.

Performanta noii placi va fi peste NVIDIA GeForce GTX 980M SLI, ceea ce inseamna ca va fi de departe cea mai puternica placa video pentru lapotpuri la ora actuala. GTX 980 pentru desktop ofera 75% din performanta GTX 980M SLI, ceea ce inseamna ca noul chip va suferi un OC puternic pentru a acoperi diferenta de 25%.

Pretul placii video va fi net superior actualei GTX 980M, poate chiar dublul acesteia. Noile placi video s-ar putea sa nu se numeasca GTX 990M ci simplu, GTX 980 (fara M) si sa fie lansate pe piata la sfarsitul lunii septembrie.

Sursa: hexus.net

Tagged under: , , , , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: