NVIDIA G-SYNC pe noul Asus ROG G751 si placi video noi la seria ROG GL552

La Computex 2015 ce se desfasoara in Taipei – China, Asus a prezentat noua serie de laptopuri ROG G751. Designul si carcasa nu au suferit modificari, in schimb pe partea de hardware modificarile sunt interesante.

In cazul seriei G751 i7-4710HQ (2.5 – 3.5 GHz) va fi inlocuit de i7-4870HQ (2.5 – 3.7 GHz), insa supriza placuta vine de la placa video NVIDIA GeForce GTX 980M ce ofera posibilitate de overclock. Pentru cei ce nu sunt la curent, cei de la NVIDIA au blocat initial OC-ul la aceste placi video, dar in urma protestelor utilizatorilor au lasat OC-ul la latitudinea producatorilor.

Noile Asus ROG G751 vor beneficia si de tehnologia NVIDIA G-SYNC pentru o calitate mult mai buna imaginilor. Ce este G-SYNC? O tehnologie inovativa de la NVIDIA ce sincronizeaza rata de refresh a displayului cu placa video, ceea ce duce la eliminarea sacadarii imaginilor in jocuri si elimina lag-ul, astfel ca scenele in joc apar instant, obiectele sunt mai clare iar experienta in joc este super fluida.

Displayului noului ROG G751 este IPS mat Full HD, restul specificatiilor fiind identice cu cele ale modelelor actuale, modele ce pot fi vizualizate la urmatorul link.

Laptop ASUS ROG GL552

Un alt model ce a primit upgrade la Computex este Asus ROG GL552, succesoarea GL551. In acest caz modificarile au fost ceva mai subtile, doar placa video GTX 850M a fost inlocuita cu mai noua GTX 950M. Procesoarele au ramas aceleasi, i7-4720HQ si i5-4200H, displayul putand fi HD sau Full HD (IPS anti-glare).

In ceea ce priveste preturile noilor modele, este de asteptat ca acestea sa fie apropiate cu cele existente, asa cum s-a intamplat de fiecare data cand au avut loc upgradeuri hardware. Disponibilitatea lor in Romania inca nu este cunoscuta, dar cu siguranta vor aparea de indata ce vor fi lansate pe piata din Europa.

Sursa: asus.com

 

 

Tagged under: , , , , , , ,

1 Comment

  1. nvr21 Reply

    Raspuns oficial Asus Romania

    @Modelele ASUS G751JT/JY cu G-Sync vor fi disponibile, cel mai probabil, incepand cu luna August.

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: