LG Gram – cel mai subtire si usor laptop

Nu cu mult timp in urma se zvonea ca LG va intra pe piata ultrabook-urilor. Iata ca acest lucru a devenit realitate… si inca ce realitate! Doua ultrabook-uri din seria Gram cu cu mult peste asteptari: design impecabil, ergonomie dusa la extrem si cea mai subtire carcasa.

Cele doua laptopuri au diagonala de 13.3 inch, respectiv 14 inch, cu display Full HD (1920 x 1080 pixeli) si cantaresc doar 980 grame, fara ca laptopul mai mare sa cantareasca mai mult. Grosimea maxima a LG Gram este de 12.5mm, mai subtire decat Apple MacBook Air (17 mm) sau Dell XPS 13 (15.24 mm).

Carcasa este construita din aliaj litiu-carbon si carbon-magneziu, ceea ce inseamna ca este usoara si foarte rezistenta. Rama displayului este subtire, de doar 7.2 mm pe laterale, in partea de sus fiind ceva mai lata pentru a face loc camerei web. Versiunea de 13 inch se gaseste doar in varianta de carcasa alba, in timp ce la versiunea de 14 inch exista si varianta auriu.

LG Gram 13"

LG Gram 13″

In ceea ce priveste performanta, ambele laptopuri vor fi dotate cu procesoare Intel Core i5-5200U (2.2 – 2.7GHz), varianta de 14 inch beneficiind si de Intel Core i7-5500U (2.4 – 3.0 GHz). Memoria este de 8GB DDR3L sudata direct pe placa de baza, iar capacitatea de stocare este de 128GB SSD in cazul versiunilor cu procesor i5 si 256GB SSD in cazul celei cu i7.

In ceea ce priveste conectivitatea, LG Gram ofera doua porturi USB 3.0, iesire HDMI si card reader SDXC, precum si un port microUSB ce poate fi utiliuzat cu adaptorul Ethernet pentru a conecta laptopul la o retea LAN. Conectarea wireless la internet se realizeaza printr-un modul Intel Dual Band Wireless AC-7260.

LG Gram 14

LG Gram 14

La ambele laptopuri acumulatorul este de 35Wh si ofera curent pentru 7 ore si 30 minute. Acesta este pretul ce trebuie platit pentru a avea cel mai subtire si usor laptop din lume, deoarece acumulatorul a fost mult redus. MacBook Air ofera 12 ore autonomie, in timp ce Dell XPS 13 ofera 15 ore autonomie.

Ultrabook-urile LG Gram vor fi vandute prin intermediul Microsoft Store, ceea ce inseamna ca nu vor avea instalat decat strictul necesar, fara alte programe „ajutatoare” instalate din fabrica.

Sursa: LG.com

Tagged under: , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: