La multi ani, Windows!

Acum 30 de ani, pe 20 noiembrie 1985, Bill Gates si Paul Allen au lansat prima versiune de Windows 1.0 ce a atras atentia publicului prin faptul ca avea o interfata grafica moderna si usor de folosit.

Windows 1.0

In 1975 cand cei doi au pornit la drum, scopul lor a fost foarte clar: in fiecare casa trebuie sa existe cate un computer. Primul pas a fost facut in 1980 cand a fost lansat primul sistem de operare al companiei, MS-DOS (Microsoft Disk Operating System) ce permitea utilizatorilor sa administreze diferitele parti ale computerului din linia de comanda. Acest sistem de operare a fost instalat pe primele PC-uri produse de IBM.

Windows 1.0

In 1983 a fost anuntata prima versiune de Windows, insa au trebuit sa mai treaca inca 2 ani pana ce aceasta a devenit realitate. Cunoscut initial sub denumirea de Interface Manager, Windows 1.0 a schimbat fundamental felul in care utilizatorii interactioneaza cu computerul, permitand utilizarea mausului. Windows 1.0 includea cateva programe foarte utile pentru publicul larg: Write, Paint, Notepad, Calculator la care se adauga ceasul si Reversi (joc).

Windows 1.0

Windows 1.0 Windows 1.0

Desi nu a fost un succes de piata rasunator, Windows 1.0 a fost cel care a deschis drumul si a permis ca visul lui Bill Gates din 1975 sa devina realitate: in fiecare casa sa existe cate un computer…. si a adus si primul BSOD.

Windows 1.0

Tagged under: ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: