Huawei angajeaza de la Apple

Huawei, locul 3 in topul producatorilor de smartphone conform IDC, vrea sa-si consolideze aceasta pozitie. Dupa ce a avut o crestere a livrarilor de smartphone de 61% in Q3 2015, compania chineza a anuntat ca a angajat in functia de designer sef la interfata si UI pe Abigail Brody ce a acumulat 10 ani experienta la Apple si apoi s-a mutat la eBay.

Abigail Brody devine responsabila de interfata EMUI, interfata care, alaturi de MIUI de Xiaomi, sunt cele mai interesante la ora actuala, atat ca utilizare cat si ca securitate. Bineinteles ca sunt lucruri de imbunatatit in acest sens, de aceea Huawei a anuntat ca va deschide un studio de UI Design in Silicon Valley sau San Francisco.

Conform profilului sau de LinkedIn, Abigail Brody a fost Creative Director la Apple pana in ianuarie 2011, a contribuit la designul primului iPhone si a aplicatiei iCloud. Ce va aduce din spiritul Apple in Huawei, vom vedea cu siguranta in urmatoarea versiune  EMUI.

Huawei nu este primul “transfer” de angajati de la companii mari, in 2012 angajandu-l pe Joonsuh Kim de la Samsung in functia de designer sef .

Tagged under: , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: