Dronele vor trebui inmatriculate

Intr-o conferinta de presa sustinuta ieri, Anthony Foxx, secretar in cadrul Departamentului de Transport, a anuntat ca toate dronele de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii vor trebui inregistrate la guvernul SUA.

Acest lucru se intampla din cauza ca operatorii dronelor ce violeaza spatiul aerian american nu pot fi depistati. O drona este localizata repede si poate fi distrusa, dar cel ce o opereaza nu poate fi gasit.

Anul acesta s-au inregistrat numeroase incidente cu drone in apropierea aeroporturilor din SUA in ciuda faptului ca marii producatori de drone, inclusiv DJI, au programe ce nu permit utilizarea dronelor in apropierea aeroporturilor.

Aceasta inregistrare / inmatriculare a dronelor va trebui facuta pana la Craciun, Departamentul de Transport urmand sa faca cunoscute toate regulile de inmatriculare si utilizare a dronelor pe teritoriul SUA.

Cu siguranta ca aceasta regula nu va trece neobservata in Europa, mai mult ca sigur multe tari urmand sa ia exemplul Americii, Romania fiind printre tarile ce copiaza si implementeaza interdictii cel mai repede.

Tagged under: , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: