Cortana pentru Android si iOS

Dupa o perioada de beta testing, Microsoft Cortana este disponibil publicului larg, utilizator de iPhone si Android.

Desi Cortana este doar o aplicatie, nefiind integrata in sistemul de operare, asa cum este Google Now sau Siri, se poate dovedi utila utilizatorilor de Windows 10 pe PC. Daca folosesti Cortana pe PC poti seta remindere care sa-ti apara si pe telefonul mobil iar daca acorzi Cortana dreptul de a-ti citi emailul atunci poti beneficia de notificari pe smartphone despre noutatile primite. Nu primesti alerte de email nou ci primesti un rezumat al emailului.

Cortana nu are aceleasi functii pe toate sistemele de operare. Aplicatia de Android are unele  optiuni care lipsesc pe iOS, de altfel fiind versiunea cea mai dezvoltata a acestei aplicatii. Din Android poti spune ”Hey Cortana” pentru a lansa aplicatia din ecranul principal, poti vedea pe desktopul cu Windows 10 daca te apeleaza cineva si poti sa respingi apelul cu mesaj.

Planul Microsoft pentru Cortana este ca aceasta sa preia controlul intregului smartphone cu Android. Pentru aceasta a semnat parteneriatul cu Cyanogen, despre aceasta vorbind intr-un articol mai vechi.

Portarea Cortana pe Android si iOS lasa telefoanele mobile cu Windows fara unul din punctul sau forte: lansarea aplicatiilor prin intermediul vocii. In acest moment insa, Microsoft preferea sa vanda servicii cross-platform decat sa investeasca in Windows Mobile a carui cota e piata este foarte mica. De aceea Microsoft abordeaza problema prin punctul sau forte – Windows OS – oferind o integrare foarte buna intre Android si Windows si iOS si Windows, facandu-te sa-ti doresti sa ai Cortana instalata pe smartphone.

Tagged under: , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: