Cat timp mai rezista HTC?

Dupa ultimele rezultate financiare pentru Q3 2015, sperantele de revenire ale HTC sunt din ce in ce mai reduse, cel putin pe termen scurt. Oferit publicului cu ceva intarziere, raportul arata cresterea pierderilor pentru HTC in ciuda eforturilor directe intreprinse de producatorul taiwanez in aceasta privinta, inclusiv concedierea a 15% din personal in luna august.

Vanzile HTC au scazut aproape la jumatate, comparativ cu Q3 2014, de la 1.172 miliarde Euro la 599.02 milioane Euro, inregistrandu-se pierderi operative de 137.16 milioane Euro

Aceste rezultate sunt atat de proaste incat HTC a anuntat ca nu mai face previziuni financiare. Astfel Q4 2015 ramane un mister pentru toata lumea. “Avand in vedere natura dinamica a acestui business, am decis sa nu mai oferim previziuni financiare detaliate” a spus Chialin Chang, CFO si director de vanzari HTC.

In acest moment toate sperantele se leaga de noul model HTC One A9, ale carui vanzari vor trebui sa fie miraculoase pentru a oferi o gura de aer companiei. Conform analistilor se pare insa ca nici acest lucru nu va fi posibil din cauza asemanarii izbitoare diontre HTC One A9 si Apple iPhone, fapt ce nu va influenta pozitiv vanzarile.

Sursa: htc.com

Tagged under: , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: