Blackberry se retrage de pe piata de telefoane mobile

S-a auzit de atatea ori despre acest lucru, incat nu mai este de mult o noutate faptul ca Blackberry s-ar putea retrage de pe piata de telefoane mobile. 2016 ar putea fi ultimul an in care Blackberry sa mai existe sub actuala forma.

Conform spuselor lui John Chen, CEO Blackberry, in 2016 compania trebuie sa vanda cel putin 5 milioane de dispozitive pentru ca business-ul cu dispozitive mobile sa redevina profitabil, altfel trebuie revizuita pozitia companiei fata de acest segment. Job-ul meu este sa protejez si sa cresc valoarea companiei, a spus John Chen.

Daca BlackBerry Priv (primul smartphone cu Android al companiei) se va dovedi un succes, urmatorul pas logic ar fi renuntarea la sistemul de operare proprietar si continuarea cu Android. Insa John Chen a afirmat ca acest lucru se va intampla doar in momentul in care toate elementele de siguranta BlackBerry vor fi portate pe Android. Iar acest lucru s-ar putea sa dureze ceva timp.

BlackBerry Priv primul smartphone cu Android Blackberry

BlackBerry Priv primul smartphone cu Android Blackberry

Alaturi de Blackberry, o alta mare companie ar putea iesi de pe piata de dispozitive mobile in 2016. Este vorba de Sony, care de mult timp a anuntat ca doreste ca paraseasca acest domeniu care a devenit neprofitabil.

Sursa: Android Authority

Tagged under: , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: