Apple imbunatateste seria MacBook Pro de 15″

Intr-un comunicat de presa recent, Apple a anuntat ca seria MacBook Pro de 15 inch cu display Retina va beneficia de noul trackpad Force Touch, de SSD-uri mai rapide, baterie imbunatatita si placi video mai performante.

Force Touch beneficiaza de senzori de apasare si de un Taptic Engine (motor tactil) ce ofera feedback haptic. Rezultatul este o uniformizare a intregului touchpad, precum si optiuni de customizare a fortei necesare pentru click.

Noua placa video va fi de tipul AMD Radeon R9 M370X ce va oferi performante superioare cu 80% mai mari decat cele actuale, asemanatoare cu cele oferite de NVIDIA GeForce GTX 950M. Exista si o versiune mai convenabila ca pret dotata cu Intel Iris Pro.

Noul acumulator ofera o ora in plus la autonomie, iar noile SSD-uri PCI-e viteze de pana la 2Gbps. Autonomia ajunge astfel la 9 ore de browsing Wi-Fi sau vizualizare de filme.

Preturile sunt prohibitive pentru Romania, 1999$ pentru versiunea quad-core Intel i7 de 2.2 GHz, placa video Intel Iris Pro, SSD de 256GB si 16 GB memorie. Varianta cu Intel Core i7 quad-core de 2.5 GHz cu placa video dedicata AMD Radeon R9 M370X, SSD 512 GB si 16GB memorie costa 2499$. Alte optiuni de configurare includ procesor i7-quad-core cu frecventa de pana in 2.8 GHz si stocare cu capacitatea maxima de 1TB.

Preturile la noi pot fi verificate la diversi retaileri online, acestea fiind aliniate cu cele anuntate de Apple pe magazinul oficial.

Sursa: Apple.com

Tagged under: , , , , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: