Android 6 Marshmallow disponibil pe dispozitivele Nexus

Google a anuntat inca de saptamana trecuta ca dispozitivele Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9, Nexus 7 si Nexus Player vor avea parte saptamana aceasta de upgrade la noul sistem de operare Android 6.0 Marshmallow.

Noile smartphone-uri Google Nexus 5X si Google Nexus 6P vor veni cu Marshmallow instalat si vor fi disponibile pe piata luna aceasta.

Cei mai multi utilizatori nu vor gasi modificari revolutionare in noul sistem de operare, insa unele dintre acestea sunt chiar folositoare. Suportul integrat pentru cititoarele de amprente, imbunatatirea consumului de energie in standby si acordarea simplificata a permisiunilor pentru aplicatii, vor face viata mai usoara pentru care folosesc un smartphone la capacitatea lui maxima.

Android Marshmallow Permissions

Cea mai interesanta functie de pe Android 6.0 Marshmallow este “Google Now on Tap” ce ofera informatii despre orice se afla pe ecran prin apasarea preluga a tastei/butonului “home”. Ramane de vazut cat de utila este aceasta functie in utilizarea de zi cu zi a telefonului, cu atat mai mult cu cat in demonstratiile Google a facut o impresie foarte buna.

Google Now on Tap

Pana ce Marshmallow va ajunge si pe restul smartphone-urilor va mai trece ceva timp, poate pe primele flagshipuri va aparea in aceasta iarna, insa mai sigur il vom intalni abia in primavara. Implementarea Android 6.0 nu mai depinde de Google ci de producatorul de smartphone, in unele cazuri upgradeul fiind foarte greoi, cu atat mai greu cu cat producatorul respectiv are multe modele de smartphone (Lollipop inca nu a ajuns pe toate dispozitivele ce-l suporta).

Tagged under: , , , , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: