Android 6.0 Marshmallow  – lista completa a telefoanelor ce vor beneficia de upgrade

Nici bine nu a fost lansat si goana utilizatorilor dupa updateul la Android 6.0 Marshmallow a inceput. De cateva zile producatorii sunt asaltati cu intrebari despre data la care isi vor putea face updateul, forumurile Android au redevenit foarte active si toti asteapta nerabdatori sa vada daca smartphone-ul lor va beneficia de acest upgrade.

Lista ce urmeaza este deocamdata in stadiul initial insa este destul de precisa.A fost realizata in functie de anunturile producatorilor, de modul in care au gestionat updateul la Android Lollipop in trecut si de zvonurile de pe formurile de specialitate.

Inainte de a parcurge lista cu telefoane ce vor primi upgrade la Android 6.0 Marshmallow trebuie precizat ca unele update-uri vor intarzia in special din cauza smartphone-urilor blocate in anumite retele, aceste telefoane necesitand munca suplimentara fata de cele standard.

Google Nexus Android 6.0 Marshmallow Update

Google Nexus Android Marshmallow update (confirmat)

Google deja a inceput livrarea update-ului pentru dispozitivele sale ce suporta Android 6.0. De asemenea a pus la dispozitia utilizatorilor imaginile necesare pentru o instalare curata de Android. Imaginile pot fi descarcate de aici. Alaturi de noile lansate Google Nexus 5X si Google Nexus 6P, vor benefica de Android 6.0 si urmatoarele modele:

Samsung Galaxy Android 6.0 Marshmallow Update

Samsung Android 6.0 Marshmallow update (neconfirmata)

Samsung nu este foarte prompt in a livra updateuri si nici macar in a face publica lista modelelor ce le vor primi. Nici acum nu a anuntat modelele, insa este clar ca telefoanele lansate in ultimele sase luni vor primi acest update. Cu siguranta ulterior se vor adauga si alte modele la lista:

De asemenea se asteapta ca noul sistem de operare sa fie disponibil si pe Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy Alpha, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy A8 si Samsung Galaxy A7. Ulterior vor primi updateul si modelele Galaxy A5, A3 si seria Galaxy E.

HTC Android 6.0 Marshmallow Update

HTC Android 6.0 Marshmallow Update (confirmata)

HTC a dezvaluit planurile sale privitoare la upgrade-ul dispozitivelor existente precum si la faptul ca la inceputul anului 2016 va lansa un nopu flagship. Mai jos aveti lista:

Sony Xperia Android 6.0 Marshmallow Update

SONY Android 6.0 Marshmallow Update (partial confirmat)

Sony au fost foarte prompti cand a venit vorba de updateul la Android 5.0 Lollipop si se pare ca asa vor fi si acum. Vor beneficia de updateul la Marshmallow urmatoarele modele:

Mai tarziu se pare ca va primi update si modelul Sony Xperia Z1.

LG Android 6.0 Marshmallow Update

LG Android 6.0 Marshmallow Update (neconfirmat)

In cazul LG se asteapta ca updateul sa fie primit cele smartphone-urile care s-au vandut cel mai bine, LG G3 si LG G4, dar la lista se vor adauga si LG G Flex 2, iar mai tarziu LG G2 si LG G Flex.

Motorola Android 6.0 Marshmallow Update

Motorola Android 6.0 Marshmallow Update (confirmat)

Motorola a fost primul producator de smartphone-uri ce a publicat lista de dispozitive ce vor primi updateul de Android 5.0 Lollipop. La fel s-a intamplat acum si cu Android 6.0. Lista este lunga, producatorul este prompt, dar dispozitivele Motorola nu sunt foarte raspandite in Romania.

Asus Smartphone Android 6.0 Marshmallow Update

ASUS Android 6.0 Marshmallow Update (confirmat partial)

Pe forumul Asus ZenTalk erau zvonuri ca inca de acum 2 saptamani se lucreaza la updateul Android 6.0 Marshmallow pentru Zenfone 2. Insa nu stim cat de precisa este aceasta informatie in conditiile in care inca nu a aparut updateul la Lollipop 5.1, update anuntat inca din luna iulie.

Mai tarziu vor primi update si modelele Zenfone 6, 5 si 4.

Huawei Android 6.0 Marshmallow Update

Huawei Android 6.0 Marshmallow Update (neconfirmat)

Huawei va lansa Marshmallow update pentru modelele sale cele mai performante:

Xiaomi Android 6.0 Marshmallow Update

Xiaomi Android 6.0 Marshmallow update (neconfirmat)

Cel mai mare producator chinez de telefoane mobile va face disponibil updateul in special pentru telefoanele care se vand si in afara granitelor Chinei.

Mai tarziu vor primi updateul si modelele Redmi Note si Redmi 1S.

Aceasta este lista cu telefoanele ce vor primi update la Android 6.0 Marshmallow. Bineinteles ca unii producatori vor avea probleme in a aplica updateul, vor aparea diverse incompatibilitati si alte probleme. Pentru cei care nu-si gasesc telefonul in lista de mai sus exista xda-developers.com de unde va puteti descarca rom-uri neoficiale pentru smartphone, de cele mai multe ori mai bine optimizate si fara software inutil.

Interesant este de vazut si ce dispozitive romanesti vor beneficia de noul Android Marshmallow. In acest sens inca nu a fost facuta publica nici o informare oficiala.

Tagged under: , , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: