AMD acuzata de fals

Parca nu era de ajuns faptul ca a anuntat pierderi de 200 milioane $ pe Q3 2015, acum AMD mai are de-a face cu o problema: utilizarea numarului de nuclee in scopuri de marketing si publicitate mincionasa.

In SUA un consumator a dat in judecata AMD pentru faptul ca foloseste o reclama ce despre un procesor Buldozer din 2011 ca este octa-core. Consumatorul afirma ca procesorul nu are 8 nuclee in adevaratul sens al cuvantului si acuza AMD de reclama mincinoasa.

Procesor AMD octa-core

Si totusi adevarul este undeva la mijloc. Procesorul incriminat are 8 nuclee fizice insa ideea de nucleu este diferita de la Intel la AMD. Daca la Intel un nucleu coincide un fir de executie, la AMD firul de executie coincide cu numarul de module. In cazul procesorului incriminat cele 8 nuclee nu sunt independente, ele fiind grupate in 4 module (8 cores / 4 threads).

E adevarat ca AMD a speculat lipsa de informatie a cumparatorilor ce considera ca performanta unui procesor este direct legata de numarul de nuclee, asa cum majoritatea considera ca o camera foto este cu atat mai performanta cu cat are mai multi mega pixeli. Iar modul in care AMD si-a conceput arhitectura procesoarelor face ca inclusiv Windows-ul sa perceapa procesorul ca fiind cu 8 nuclee, desi in realitate acestea nu sunt capabile sa functioneze independent.

AMD inca nu raspuns oficial acestor acuzatii.

Sursa: engadget.com

Tagged under: , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: