Adio laptopuri Toshiba

Problemele financiare prin care trece Toshiba par a fi mai mari decat se preconizau, asta dupa ce in luna iulie au fost prinsi cu cioara vopsita, adica cu rapoarte financiare falsificate. La asta s-a mai adaugat si declinul pietei de PC-uri, astfel incat atat Toshiba cat si Fujitsu iau in calcul parasirea acestei piete ce aduce pierderi pentru a nu periclita intregul business al companiei.

In luna octombrie acestui an Fujitsu a facut anuntul fatal: va vinde divizia de PC-uri, procedand similar ca in cazul Sony cu laptopurile Vaio cand a vandut 95% din afacere.

Avand in vedere ca ambele companii sunt japoneze si in pericol de a pierde o parte importanta a business-ului iar potentialii cumparatori sunt inexistenti, in conditiile in care Huawei si Xiaomi isi lanseaza propriile linii de laptopuri, se pare ca o solutie ar fi fuziunea celor doua divizii intr-una singura, daca nu pentru a creste impeuna, macar pentru a diminua pierderile.

Ce se va intampla, ramane de vazut, insa piata intreaga de electronice si gadgeturi este in declin iar companiile producatoare incep sa aiba probleme financiare din ce in ce mai mari.

Tagged under: , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: