Lenovo IdeaPad Y700-15 vs Asus ROG GL552VX

Doua laptopuri de gaming, ambele aducand atat un upgrade hardware dar si diverse alte imbunatatiri. Ambele laptopuri sunt o imbunatatire a generatiei anterioare. Fiecare are avantaje si dezavantaje, dar atunci cand vrei sa cumperi un laptop de gaming de 15 inch pe care dintre cele doua l-ai cumpara?

Ambele laptopuri au beneficiat de review detaliat pe acest site. Pentru Asus ROG GL552VX click aici, iar pentru Lenovo IdeaPad Y700-15, click aici.

Asus ROG GL552VX pastreaza acelasi design si exact aceeasi carcasa ca modelele mai vechi, neaducand nici o modificare. Singurele modificari aduse de GL552VX sunt legate de procesor, tipul de memorie RAM folosit si de porturi, laptopul avand acum si un port USB 3.1 Type-C si miniDisplay Port. De asemenea suporta upgrade pentru SSD M.2 PCI-e.

Avantaje Asus ROG GL552VX-CN059D
Memorie maxima 32 GB DDR4
Upgrade usor prin zona speciala de mentenanta
Unitate optica DVD RW incorporata
HDD 7200 rpm

Lenovo IdeaPad Y700-15 aduce nu doar o carcasa mai robusta si mai rezistenta decat generatia  anterioara, dar si un design modificat. Aduce imbunatatiri atat la sistemul de racire cat si la hardware, folosind procesorul Intel Core i7-6700HQ si memorie DDR4. Porturile sunt aceleasi ca la versiunea anterioara. Si acest laptop ofera posibilitatea montarii a doua unitati de stocare, un SSD M.2 deja existent si un HDD de 2.5 inch.

Avantaje Lenovo IdeaPad Y700-15
Placa video NVIDIA GeForce GTX 960M
SSD de 256 GB
Sunet mai bun cu subwwofer incorporat
Sistem de racire mai eficient la nivelul touchpadului
Autonomie mai mare
Tastatura si touchpad mai bune

Verdict

Din punctul meu de vedere singurul avantaj Asus ROG GL552VX-CN059D este dat de cantitatea dubla de memorie suportata fata de Lenovo IdeaPad Y700-15 si de faptul ca upgrade-ul este mai usor. Desfaci 2 suruburi, scoti capacul zonei de mentenanta si faci upgrade-ul. Existenta celor doua porturi suplimentare, USB 3.1 Type-C si miniDisplay Port nu mi se pare un mare avantaj deoarece sunt folosite foarte putin. Nu cred ca nici 5% din utilizatorii acestui laptop folosesc aceste doua porturi.

Lenovo Y700 gamingIn schimb, Lenovo IdeaPad Y700-15 are marele avantaj al unei placi video cu 20% mai performanta, iar in gaming acest lucru se observa foarte usor. Are dezvantajul ca nu suporta decat 16 GB memorie maxima, si ca upgrade-ul este mai greoi, trebuind sa scoti intreaga parte de jos a laptopului. Pentru asta esti nevoit sa desfaci nu mai putin de 14 suruburi. Dar aceasta operatiune o faci o singura data.

Lenovo IdeaPad Y700-15 este un laptop mai performant, mai adecvat gamingului actual. Chiar daca nu are port USB 3.1 Type-C sau miniDisplay Port, placa video si SSD-ul aduc un plus de performanta foarte mare. La acestea se adauga si sunetul excelent, mult mai bun decat la Asus ROG GL552VX si faptul ca este mai robust. Carcasa este din aluminiu pe toata suprafata exterioara (sus si jos), interiorul este din plastic moale cauciucat. Tastatura este mai comoda si touchpadul mai bun, suportand gesturi cu pana la 4 degete.

Lenovo Y700 gaming

Desi Lenovo IdeaPad Y700-15 se incalzeste ceva mai mult decat Asus ROG GL552VX-CN059D, la nivelul touchpadului temperaturile sunt mai mici. Si e normal sa se incalzeasca mai mult atat timp cat placa video genereaza mai multa caldura.

Diferenta de pret intre cele doua laptopuri nu este mare, aproximativ 500 de lei, diferenta justificata prin: placa video mai buna si SSD de 256 GB. La Asus ROG GL552VX o placa video mai buna nu poti sa-i pui, in schimb un SSD da. Iar diferenta de pret dintre cele doua laptopuri este mai mica decat un SSD M.2 de 256 GB (click aici si te convinge de acest lucru!).

In concluzie, castigatorul este Lenovo IdeaPad Y700-15, avantajele sale facandu-l sa fie un laptop de gaming mai bun decat Asus GL552VX.

Tagged under: , , , , , , , ,

1 Comment

  1. Dani T. Reply

    sunt printre cei 5% ca folosesc USB 3.1 Type-C (am un telefon usb type-c )si miniDisplay Port pentru al 3-lea monitor 🙂

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: