Nikon Coolpix P520 – aparat foto digital cu rezolutie de 18.1MP

Aparat foto digital Nikon Coolpix P520Camera foto digitala Nikon Coolpix P520 beneficiaza de cel mai bun obiectiv prezent la ora actuala pe camerele Coolpix, cu zoom optic de 42x ce ofera o distanta focala efectiva de 24 – 1000 mm. Avand display rabatil, GPS incorporat si o calitate excelenta a imaginilor, Nikon Coolpix P520 va fi cu siguranta un aparat foto dorit de multi pasionati ai fotografiei.

Aparat foto digital Nikon Coolpix P520 Aparat foto digital Nikon Coolpix P520

Aparat foto digital Nikon Coolpix P520, 18.1MP, Black

Design

Nikon Coolpix P520 are acel aspect foarte cautat de multi fotografi amatori, aspect de  D-SLR. Este destul de usor cantarind 550 grame si construit dintr-un plastic lucios de culoare neagra si cauciuc in zonele de prindere. Imediat langa declansator se gaseste tasta speciala Fn ce ofera acces usor la cateva setari manuale, cum ar fi valoarea ISO si VR (reducerea vibratiilor).

Zoomul de 42x poate fi controlat atat prin rotirea obiectivului (asa cum ar face orice fotograf) cat si prin butonul speial amplasat in acest sens in stanga obiectivului. Fiecare dupa cum doreste si dupa cum este obisnuit.

Aparat foto digital Nikon Coolpix P520 Aparat foto digital Nikon Coolpix P520

Performante

Desi dupa ce il deschizi trebuie sa treaca 2-3 secunde pana devine complet functional iar navigarea prin menu are un usor delay, Nikon Coolpix P520 se dovedeste a fi foarte rapid in ceea ce priveste focalizarea. In caz de lumina slaba, asa cum este si normal, focalizarea este putin mai lenta, dar oricum rapida comparativ cu alte aparate foto compacte.

In ceea ce priveste vizorul de pe Coolpix P520  vei avea nevoie de ceva timp ca sa te obisnuiesti cu el. Avand avantajul de a reda intreaga scena de fotografiat, vizorul trebuie activat manual. Adica… apesi pe un buton ca sa-l poti folosi, nu e ca la alte aparate sa duci direct ochiul la vizor si gata… il poti folosi.

camera compacta Nikon Coolpix P520

Ecranul LCD din dotare impresioneaza atat prin dimensiune 3.2 inch, cat si prin luminozitate, calitatea imaginii si faptul ca poate fi folosit inclusiv in conditii de lumina puternica.  Impresionant este si faptul ca displayul se pliaza si se roteste asa cum iti este tie mai comod pentru vizualizare, unghiurile fiind excelente.

GPS-ul din dotare are rolul de a inregistra locatia in care a fost facuta fotografia, avand o precizie destul de buna (cativa metri).

Calitatea imaginii

Culorile in fotografii sunt foarte aproape de natural, nu sunt deloc suprasaturate cum se intalnesc la unele aparate, chiar mult mai scumpe ca acesta. Calitatea lentilelor si sistemul de procesare al imaginii lasa loc de foarte putine defecte la imagine, ceva distorsiuni la 24 mm dar care pot fi eliminate printr-un mic zoom.

Aberatia cromatica e adevarat ca exista, dar este una minima, deci nu poate fi luata in calcul la un aparat foto compact. In schimb am putea sa spunem despre blurarea din colturile fotografiei la deschidere mare. Cat despre ISO si nivelul zgomotului prezent in fotografii, acesta se patreaza la un nivel  redus , aici avand un rol important si setarile pentru reducerea zgomotului. Valoarea ISO poate ajustata standard pana la 3200, dar are si optiuni echivalente cu ISO 6400 si ISO 12800.

Camera digitala Nikon Coolpix P520 dispune si de numeroase alte fineturi de atractie, cum ar fi distanta minima de focalizare de 1cm, posibilitatea de focalizare manuala, inregistrare fast si slow motion, fotografierea in rafala cu 7 cadre/secunda. Iar daca doresti si conexiune wireless se poate adauga suplimentar adaptorul WU-1 pentru transmiterea datelor fara cablu.

Aparat foto digital Nikon Coolpix P520

In ceea ce oriveste inregistrarea video, Nikon Coolpix P520 filmeaza Full HD, stereo iar experienta de filmare este asemanatoare unei camere video datorita displayului rabatabil care te ajuta sa vezi ceea ce filmezi din orice unghi.

Concluzie

Nikon Coolpix P520 este o camera compacta foarte buna, din gama superioara, cu o calitate foarte buna a imaginii, un stabilizator mecanic (VR) excelent, filmare Full HD (1920 x 1080), valori ISO excelente si un display calitativ si foarte util. Pretul nu este chiar la indemana tuturor, insa este foarte bun si chiar ceva mai mic decat ceea ce ofera competitia pentru aceleasi performante.

Tagged under: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: