Aparat foto digital Canon PowerShot SX260HS

Aparat foto digital Canon PowerShot SX260HSCu totii suntem in cautarea unui aparat foto cat mai bun. De obicei ne indreptam privirea ori spre DSLR-urile scumpe, ori spre aparatele compacte ieftine, dar mereu uitam de aparatele foto din gama de mijloc. Canon PowerShot SX260HS face parte din gama de pret de mijloc si reprezinta o alegere excelenta atunci cand cauti un aparat compact care sa-ti ofere calitate in orice conditii, datorita senzorului iluminat in fundal, zoom optic foarte bun si calitativ de 20x, filmare Full HD, GPS incorporat si filtre de efect cum nu mai gasesti in alta parte.

Aparat foto digital Canon PowerShot SX260HS

Aparat foto digital Canon PowerShot SX260HS, 12.1MP, Silver

Prezentare generala

Canon PowerShot SX260HS vine echipat cu functie GPS pentru marcarea locului in care au fost facute pozele, zoom optic de 20x si filmare Full HD la 24 fps. Este unul din aparatele compacte de top de la Canon. Rezolutia este de 12.1MP iar senzorul este iluminat. Acest lucru permite sa patrunda mai multa lumina in senzor si imbunatateste calitatea imaginilor capturate in lumina slaba.

Valoarea ISO se incadreaza in valorile standard pentru acest pret, ISO 100 – 3200 cu posibilitatea de a atinge ISO 6400, dar la rezolutia de 3MP.

Procesorul de imagine este DIGIC 5, un procesor de imagine rapid si calitativ ce poate fotografia la maximum 10 fps in modul High-Speed Burst. Modurile de expunere de care dispune Canon PowerShot SX260HS sunt variate, aici incluzand multe presetate ce se gasesc si pe camerele DSLR (Aperture – priority, Shutter-priority) dar si modul manual. Un alt mod de expunere ce va fi folosit foarte des este Smart Auto ce are 58 de moduri de scena programate din care va alege automat ceea ce se potriveste cel mai bine. Alte moduri de fotografiere sunt Easy-mode, Live View ce permite controlul expunerii, intensitatii culorilor si a balansului de alb prin intermediul unor slidere direct pe ecran. In modul Movie Digest la fiecare fotografie se va inregistra si un scurt video clip. Iar daca doresti sa faci poze in incaperi linistite si nu vrei sa deranjezi oamenii exista un mod de fotografiere Silent care te va ajuta sa faci exact acest lucru.

La inceputul articolului am spus ca acest aparat foto digital Canon PowerShot SX260HS dispune de filtre, pentru efecte speciale. Acestea sunt in numar de 9: Fish Eye, Miniature, Toy Camera Effect, Soft Focus, Monochrome, Super Vivid, Poster, Color Accent si Color Swap. Sunt efecte pe care nu le vei folosi in fiecare zi, dar cu siguranta le vei folosi pentru a te distra cu prietenii.

Aparat foto digital Canon PowerShot SX260HS

Filmele sunt de o calitate exceptionala, posibilitatile de filmare fiind Full HD, HD si 640 x 480 pixeli (VGA). Sunetul este stereo, preluat de cele doua microfoane pozitionate in partea de sus a aparatului foto, iar filmele sunt salvate in formatul .MOV.

Calitatea generala a constructiei aparatului este una foarte buna, materialul predominant fiind metalul, fapt ce ofera incredere si siguranta. Datorita metalului Canon PowerShot SX260HS este ceva “mai greu” decat aparatele concurente, cantarnd 230 de grame :D.

Performante

Din momentul in care il deschizi si pana apuci sa faci prima poza dureaza aproximativ 2.5 secunde. Procesarea imaginii este destul de lunga (timpul scurs din momentul in care ai fotografiat si pana ce iti apare pe displayul de 3 inch rezultatul) dar din punct de vedere al calitatii rezultatul este ireprosabil.

Optiunile de autofocus sunt limitate, Canon PowerShot SX260HS asteptand ajutorul tau prin alegerea scenei potrivite fotografiei sau prin folosirea modului manual. Poti alege fotografierea Single – point (focalizare pe centrul imaginii), Face Detection (focalizare pe fetele personajelor) sau modul Tracking (urmareste personajul de fotografiat… cu conditia ca acesta sa nu se deplaseze foarte repede). Daca aceste modalitati de fotografiere nu sunt pe placul tau, atunci poti folosi modul Manual prin care focalizarea o faci singur si rezultatul va fi conform asteptarilor.

Daca in conditii de luminozitate buna, focalizarea este rapida indiferent de modul folosit, in lumina slaba aceasta este putin mai greoaie si s-ar putea sa necesite folosirea luminii de asistenta din partea frontala a camerei.

Aparat foto digital Canon PowerShot SX260HS

Zoom-ul de 20x este unul excelent si folosit impreuna cu cele doua stabilizatoare de imagine, optic si mecanic, vei face mereu fotografii “netremurate”.  Daca zoom-ul optic nu este de ajuns, poti folosi si zoom-ul digital de pana la 4x.

Fotografierea la ISO 100 este lipsita total de zgomot. De la ISO 200 incepe sa apara zgomotul, mai intai timid, abia perceptibil, apoi la ISO 400 ceva mai mult, dar nederanjant, iar de la ISO 800 incepi sa vezi schimbarile in imagini, acestea nemaifiind atat de clare. Nu este o imagine rea, imaginea este in continuare de o calitate foarte buna, doar ca la o analiza mai atenta se observa zgomotul si schimbarea adusa de acesta. Zgomotul prezent in imagini creste pana ajungi la ISO 3200 unde vei constata ca detaliile fine nu mai exista, in special in zonele intunecate, iar zgomotul este prezent peste tot.

Concluzie

Canon PowerShot SX260HS ofera calitatea binecunoscuta Canon, rezolutie de 12.1MP cu senzor cu iluminare din fundal  si flexibilitatea zoomului optic de 20x intr-o carcasa cu design minimalist in care predomina metalul.

In fucntie de culoarea preferata, Canon PowerShot SX260HS este disponibil in 4 culori: argintiu (modelul prezentat aici), negru, rosu si verde.

Canon PowerShot SX260HS dispune de o gama diversificata de moduri de fotografiere, de un display excelent de 3 inch, iar pentru ca divertismentul sa fie maxim filtrele speciale vor fi mereu la indemana pentru a te distra cu prietenii.

Tagged under: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: