Tableta ASUS MeMO Pad ME172V – tableta ieftina de 7”

O data cu tableta Google Nexus 7, cei de la ASUS au intrat puternic pe piata tabletelor ieftine, iar deviceul prezentat in acest articol este o dovada in acest sens. ASUS MeMO Pad ME172V dispune de caracteristici bune pentru acest pret, procesor de 1GHz, memorie de 1GB, spatiu de stocare de 16GB, slot card microSD si ruleaza Android 4.1 Jelly Bean.

Tableta Asus MeMO Pad ME172V 1G052A cherry pink

Tableta Asus MeMO Pad ME172V-1G052A – Cherry Pink

Prezentare generala

Fiind o tableta ieftina, ASUS MeMO Pad ME172V are carcasa din plastic texturat pe spate, placut la atingere si care nu lasa impresia de ieftin pe care o gasesti pe alte tablete in aceeasi gama de pret. Este bine construita, solida, dar la apasari puternice si torsiuni se simte diferenta intre plastic si metal. Dimensiuile sunt mici, ca pentru o tableta de 7 inch (196.2 x 119.2 x 11.2) si usoara in ceea ce priveste greutatea (358 grame).

Este disponibila in 3 culori, ca si surata mai mare ASUS MeMO Pad Smart de 10 inch, cherry pink, sugar white si titanium grey.

Touchscreen-ul functioneaza foarte bine, fiind foarte sensibil. Rezolutia este destul de mica, 1024 x 600 pixeli, cu o densitate a pixelilor de 177 ppi (mai mare decat la iPad Mini). Display-ul ofera o luminozitate de 300 cd/m2 si un contrast de 750:1, valori excelente pentru o tableta ieftina, fiind mult superioare tabletelor concurente. Per ansamblu display-ul este bun, imaginile sunt clare si in culori vii, unghiurile de vizualizare sunt bune, singurul punct slab fiind tipmul de raspuns destul de ridicat dupa ce se roteste tableta (insa asta se intalneste si la unele tablete mult mai scumpe).

Tableta Asus MeMO Pad ME172V 1B063A titanium gray Tableta Asus MeMO Pad ME172V 1B063A titanium gray

Tableta Asus MeMO Pad ME172V-1B063A – Titanium Gray

Din punct de vedere al conectivitatii, ASUS MeMO Pad ME172V dispune de conexiune wireless si atat. Pe laterala stanga a tebletei gasim butonul pentru volum si power, pe cea de sus gasim microfonul si mufa jack de 3.5 mm, iar pe latura de jos avem mufa USB (pe unde se si incarca aceasta tableta) si slotul pentru cardul micro SD.

Camera foto reprezinta un punct delicat al acestei tablete, fiind cu doar 1 camera, in partea frontala, cu rezolutia de 1MP. Cu asta am spus tot in ceea ce priveste economia facuta de ASUS pentru a scoate pe piata o tableta ieftina.

Sunetul este oferit de un difuzor amplasat in partea din spate, este destul de puternic, clar si placut.

Specificatii tehnice complete pentru Tableta Asus MeMO Pad 7 inch gri

Performanta

Incep prin a spune despre memoria DDR3 cu capacitate de 1GB si frecventa de 1333 Mhz si de faptul ca dispune de o memorie interna de stocare de 16GB, destul de rapida, depasind la viteaza de citire / scriere inclusiv Google Nexus 7. Procesorul este de tipul SoC (system-on-chip) si nu este nici macar dual-core. Este un single core WonderMedia WM8950 de la VIA, cu o frecventa de 1GHz. Nu este neaparat un procesor slab, insa parca asteptarile erau ceva mai mari. Procesorul grafic este si el din clasa low budget, fiind un ARM Mali-400.

Tableta Asus MeMO Pad ME172V 1A056A sugar white Tableta Asus MeMO Pad ME172V 1A056A sugar white

Tableta Asus MeMO Pad ME172V-1A056A – Sugar White

In ciuda faptului ca are componente low budget, entry level, jocurile merg fluent, cu cateva poticniri in cazul celor 3D. Si fiindca am adus vorba de 3D, nu te poti astepta la foarte multe in aceasta privinta, totusi fiind un procesor single core.

Tableta Asus MeMO Pad benchmark Antutu Antutu Benchmarh Tableta Asus MeMO Pad

Specificatii tehnice complete si imagini cu Asus MeMO Pad 7 inch roz

Durata de viata a bateriei Li-Polymer 4270 mAh (16Whr), in functie de solicitarea la care supui tableta, va fi undeva intre 4 si 6 ore. O autonomie destul de buna pentru o tableta ieftina.

Concluzie

In momentul in care o firma mare scoate un produs ieftin trebuie sa renunte la anumite optiuni, de multe ori la mai multe decat ar renunta o firma mica. In cazul de fata, tableta ASUS MeMO Pad ME172V nu dispune de GPS, 3G, iesire HDMI, iar procesorul este single core, insa in ciuda acestor lipsuri se prezinta ca o optiune de luat in seama, mai ales daca o prinzi la o oferta. In ceea ce priveste performanta, aceasta este decenta si in ciuda procesorului single core ruleaza foarte bine Android 4.1 si chiar si jocurile 3D. O tableta ieftina si buna, in 3 optiuni de culoare, disponibila la aproape jumatate de pret fata de tableta ASUS MeMO Pad 10 Smart.

Tagged under: , , , , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: