Laptop Dell Inspiron 3521 cu procesor Intel i3 si placa video AMD Radeon HD 7670M

Laptop Dell Inspiron 3521 cu procesor Intel i3 si placa video deidcata AMD Radeon HD 7670MIn mare, despre laptopul Dell Inspiron 3521 nu putem spune decat ca este fratele mai mic a mult mai celebrului model 5521, pastrand aceleasi elemente de design dar facut cu alte materiale. Dotat cu procesor Intel de ultima generatie, placa video performanta AMD Radeon HD 7670M, display calitativ (acelasi ca la Inspiron 5521) si 4GB memorie DDR3, Dell Inspiron 3521 este un excelent laptop office dar si un bun laptop multimedia sau pentru jocuri.

Laptop Dell Inspiron 3521

Laptop Dell Inspiron 3521 cu procesor Intel Core i3 1.80GHz, Ivy Bridge, 4GB DDR3, HDD 500GB, placa video dedicata AMD Radeon HD 7670M 1GB

 Design si carcasa

Asa cum mai spus mai sus carcasa este din plastic. Nu este un plastic ieftin si lucios, ci un plastic calitativ, texturat, placut la atingere si care nu pastreaza urme de amprente. Designul elegant si minimalist, cu colturi rotunjite este bine pus in evidenta de materialul rezistent, rezultand o carcasa solida si bine inchegata, la fel de rezistenta ca la modelul 5521 atat in privinta capacului cat si a tastaturii.

Laptop Dell Inspiron 3521 cu carcasa din plastic mat texturat Laptop cu Intel i3 3217U Dell Inspiron 3521

Tastaura si touchpad

Iata ca incet , incet nu putem spune de rau despre tastauri decat ca au tastele sageti de dimensiuni reduse. Si la acest laptop putem spune acelasi lucru. In rest… tastatura solida, taste mari si placute la atingere, comoditate in scris si cursa perfecta la apasare. Tasta enter mare, si la fel si tastele shift stanga si dreapta, precum si cele de pe tastatura numerica.

Touchpad-ul, de tip multi-touch, este frumos incadrat in zona de repaus a mainilor, fiind sensibil si placut la atingere, dand o senzatie de catifelat. Are dimensiuni mari (10 x 5.7 cm) si este prevazut cu taste fizice pentru click stanga / dreapta. Legat de aceste taste s-ar putea spune ca sunt putin cam zgomotoase la apasare.

Laptop Dell Inspiron 3521 - tastaura si conectivitate

Conectivitate si multimedia

Trebuie sa incep acest capitol cu “din pacate”. Nu asa ar trebui sa incep, dar din pacate Dell Inspiron 3521 dispune de cam tot ceea ce ai avea nevoie cu exceptia conexiunii bluetooth: 4 porturi USB (2 x USB 3.0 si 2 x USB 2.0), iesire HDMI, audio / microfon, card reader, conexiune ethernet, wireless si camera web de 1MP. Fiind un laptop de 15.6 inch este prezenta si o unitate DVD RW.

Sunet

Sunetul este cel caracteristic unui laptop pentru office: puternic incat sa deranjezi colegii dar, spre surprinderea ta si a lor, vei avea senzatia ca azi si ceva sunete joase. Asta se datoreaza tehnologiei Waves MaxxAudio 4 pe care Dell a folosit-o la acest laptop.

Laptop Dell Inspiron 3521 Intel i3 Ivy Bridge Laptop Dell Inspiron 3521 cu procesor Intel i3 si placa video AMD Radeon HD 7670M

Display

LCD LED TrueLife cu rezolutie de 1366 x 768 pixeli si unghiuri de vizibilitate bune. Asa s-ar caracteriza pe scurt acest display. Mai pe larg as putea spune ca este acelasi display ca la modelul Inspiron 5521 fiind de tipul TrueLife, adica ai parte de imagini clare si viu colorate, pe un display de tipul glare.

Cat despre unghiurile de vizibilitate… cel mai bine vorbesc imaginile de mai jos in locul meu.

Laptop Dell Inspiron 3521 - unghiuri de vizibilitate display

Performanta

Motorizarea” acestui laptop este asigurata de un procesor de ultima generatie, Intel Core i3 cu frecventa de 1.8 GHz. Este un procesor de tip ULV (Ultra Low Voltage) ce are la baza platforma Ivy Bridge si a fost lansat pe piata la mijlocul anului trecut. Nu suporta TurboBoost pentru OC automat, caracteristica ULV fiind specificata de litera “U” din codul procesorului 3217U si asta inseamna ca are un consum foarte redus de energie (17W) si o emanare redusa de caldura. Din punct de vedere al performantelor, in teste acest procesor a obtinut un punctaj maxim de 2294 puncte in 3Dmark 06 si 6972 puncte in Cinebench R10. Asta il plaseaza undeva intre Intel Pentium B950 si Intel Core 2 Duo P8700.

Procesorul grafic inclus este Intel HD Graphics 4000, compatibil Direct X11 si suficient de puternic incat sa ruleze inclusiv jocuri 3D moderne. In momentul in care solicitarea este mai mare, va intra in actiune placa video dedicata AMD Radeon HD 7670M cu 1GB memorie VDDR3, bus 128 biti. Cu aceasta placa video dedicata vei putea rula aplicatii foarte solicitante, inclusiv vestitul zBrush fara nici un fel de probleme, iar jocurile noi vor rula fara nici o problema. AMD Radeon HD 7670M este din punct de vedere a performantelor foarte aproape de nVidia GeForce GT 635M, lucru care te va surprinde in mod placut pentru ca multe jocuri le vei putea juca la detalii maxime.

Memoria maxima suportata de placa de baza cu chipset Intel HM76 este de 8GB DDR3 pe doua sloturi. Din aceste 2 sloturi pe modelul standard doar unul este ocupat cu 4GB RAM cu frecventa de 1600 MHz.

Hard disk-ul nu iese cu nimic in evidenta in afara capacitatii sale de 500GB, fiind un hard disk mecanic cu 5400 rpm. HDD-uri cu 5400 rpm sunt intalnite pe majoritatea laptopurilor de pana in 3000 de lei (daca nu sunt la oferta).

Emisii de zgomot si temperatura

Procesorul fiind de tip ULV are atat un consum scazut de energie cat si o temperatura de lucru scazuta. Singurele zgomote pe care le vei auzi de la acest laptop sunt cele emise de hard disk si de unitatea optica DVD RW. Zgomot emis de sistemul de racire vei putea sa auzi putin abia la suprasolicitare, dar nici atunci nu te va supara pentru ca abia il vei auzi.

Laptop cu AMD Radeon HD 7670M Dell Inspiron 3521 Laptop Dell Inspiron 3521

Sistemul de racire este unul foarte bun, pastrand mereu temperatura la valori scazute ce nu vor pune niciodata probleme in utilizare. Asemanarea cu modelul 5521 este prezenta si aici, fiind acelasi sistem de racire.

Acumulator si autonomie

Acumulatorul montat pe Dell Inspiron 3521 este unul de tip Li-Ion cu 4 celule 40Whr. Este un acumulator mic pentru ca si consumul de energie este scazut. Autonomia se pastreaza insa la valori decente, de peste 4 ore. Prezenta unui acumulator cu 4 celule se rasfrange direct asupra greutatii, rezultand un laptop usor pentru 15.6 inch ce cantareste doar 2.2 Kg.

Puncte forte

+ procesor Intel i3 Ivy Bridge cu consum scazut de energie
+ placa video dedicata AMD Radeon HD 7670M cu 1GB VDDR3
+ display TrueLife cu unghiuri de vizibilitate bune
+ greutate scazuta

Puncte slabe

– HDD cu 5400 rpm (la fel ca majoritatea laptopurilor de pana in 300 de lei)
– lipsa bluetooth
– ar fi fost excelent daca acumulatorul ar fi fost cu 6 celule

Concluzie

Datorita caracteristicilor sale tehnice foarte bune, laptopul Dell Inspiron 3521 cu procesor Intel i3 si placa video dedicata AMD Radeon HD 7670M poate fi considerat atat un excelent laptop de office cat si un bun laptop multimedia si de gaming. Combinatia dintre puterea procesorului Intel i3 si cea placii video dedicate se vede cel mai bin in jocuri si aplicatii solicitante in care laptopul te va surpinde in mod placut. Toate acestea se combina cu un design elegant din plastic mat texturat si un pret foarte bun.

Tagged under: , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: