Ultrabook Sony VAIO SVT1312V1ES.EE9

Un ultrabook performant cu SSD de 128GB, carcasa din aluminiu si multi-touch screen de 13.3 inch. Desi nu multi si-l pot permite ca pret, pentru dotarile sale, pentru designul suplu si elegant, pentru durata lunga de viata a betriei, Sony VAIO SVT1312V1ES.EE9 este un ultrabook cu pret rezonabil.

Ultrabook Sony VAIO SVT1312V1ES.EE9

Ultrabook Sony VAIO SVT1312V1ES.EE9 cu procesor Intel i5 Ivy Bridge, SSD de 128GB, Touch Screen 13.3 inch

Aspect general

Carcasa este pur si simplu foarte buna, avand suprafata mata, rezistenta buna si capac din aluminiu, toate acestea lasand o impresie mai mult decat placuta la atingere si un design de care te vei indragosti. Bineinteles ca avand un display multi-touch, capacul este ranforsat pentru a nu permite inflexiuni si este rigid pentru a putea fi folosit cu incredere atunci cand il atingi cu degetele.

Tastatura este una comoda si eleganta, dar in acelasi timp datorita spatiului mic, tastele sunt si ele relativ mici (14 x 13 mm). Cu toate acestea, dupa cateva minute de tastat te vei obisnui cu aceasta tastatura aerisita, cu cursa scurta si impact perfect, care nu va flexa niciodata in partea centrala.

Ultrabook Sony VAIO SVT1312V1ES.EE9

In ceea ce priveste touchpad-ul, pot sa-ti spun doar ca nu vei simti lipsa mausului, acesta fiind unul sensibil atat cat trebuie si foarte placut la atingere. Bineinteles ca este un touchpad multi-touch, ca doar Sony VAIO SVT1312V1ES.EE9 este un laptop ce vine cu Windows 8 preinstalat, avand dimensiunile de 10 x 5.6 cm.

Display

In ceea ce priveste display-ul, acesta are o diagonala de 13.3 inch, fiind unul asemanator tabletelor, din margine in margine. Ecranul este unul cu contrast mare, 487:1 dar cu o luminozitate scazuta (155cd/m2). Iar daca faptul ca display-ul este de tipul glare (reflective) consideri ca este un impediment major, sa stii ca acest lucru se datoreaza costurilor foarte mari a unui display mat de tipul touch-screen, cele cu preturi accesibile neraspunzand foarte bine comenzilor. Insa de acest lucru te vei convinge doar daca te duci in showroom si testezi de unul singur.

Nu cred ca mai este nevoie sa-ti spun despre utilizarea acestui ultrabook in conditii de exterior cu lumina puternica. Pentru o buna utilizare in conditii de luminozitate puternica, in cazul unui display de tip glare, cum este acesta, ar fi nevoie de o luminozitate de cca 300cd/m2. Ceea ce nu este cazul. Nu inseamna ca nu vei vedea nimic in exterior, dar nu va fi foarte facil pentru tine.

Unghiuri de vizualizare Unghiuri de vizualizare Ultrabook Sony VAIO SVT1312V1ES.EE9

Unghiurile de vizualizare sunt acceptabile, nu sunt extraordinare, ca la alte laptopuri mai scumpe, dar avand in vedere ca este un display touch… trebuie sa stai in fata laptopului atunci cand lucrezi.

Performante

Procesorul de pe Sony VAIO SVT1312V1ES.EE99 este unul cu consum foarte scazut de energie, de tip ULV (Ultra Low Voltage), Intel Core i5 cu o frecventa de baza de 1.70 GHz. Prin Turbo Boost, frecventa acestui procesor creste in mod dinamic pana la 2.4 GHz pentru 2 nuclee active si 2.6 GHZ pentru un singur nucleu activ. Fiind un procesor bazat pe arhitectura Ivy Bridge are o placa video integrata Intel HD Graphics 4000 cu procesor grafic tactat la 350 MHz, dar care prin Turbo Boost poate ajunge pana la 1050 MHz.

Intel Core i5 – 3317U este un procesor ce consuma doar 17W, acest lucru transformandu-l in procesorul ideal pentru ultrabook-uri si laptopuri mici. In 3Dmark 06 a obtinut un punctaj maxim de 3049 puncte iar in Cinebench R10 a obtinut 9252 puncte.

Placa video, asa cum am mai spus este una integrata, Intel HD Graphics 4000 cu performante foarte bune, atat in ceea ce priveste fluenta in interfata Metro din Windows 8 cat si in jocuri si aplicatii cotidiene. Per ansamblu, aceasta placa video iti va permite sa joci inclusiv jocuri noi, 2013, dar… cine isi cumpara ultrabook pentru jocuri? Eu nu stiu pe nimeni sa faca asa ceva.

Memoria standard instalata pe Sony VAIO SVT1312V1ES.EE9 este de 4GB DDR3 cu frecventa de 1600 MHz, insa se poate monta foarte usor inca un dimm de memorie de 4GB, cantitatea maxim suportata fiind de 8GB.

Hard diskul este de tip SSD (Solid State Drive) cu o capacitate de 128GB. Fiind de tipul SSD, vei vedea ca pur si simplu “ii va da aripi” laptopului tau si nu vei mai vrea sa ai nici laptop si nici desktop fara SSD. Stiu ca poate ai fi vrut sa aiba o capacitate mai mare, dar… nu la acelasi pret.

Ultrabook Sony VAIO SVT1312V1ES.EE9

Conexiuni si multimedia

Sunetul, desi este stereo, ca la toate ultrabookurile este unul relativ modest, fara posbilitatea de a reda fidel sunetele joase, in acelasi timp insa fiind un sunet acceptabil pentru filme sau pentru o muzica in surdina in timp ce lucrezi. Daca doresti o calitate mai buna a sunetului, atunci apelezi la mufa jack pentru a pune casti.

Ceea ce se poate reprosa acestui ultrabook este totusi prezenta a doar 2 porturi USB, unul 2.0 si unul 3.0. Pentru cei care vor dori sa foloseasca si maus acest lucru poate fi un impediment. Iesirea VGA, HDMI, microfon , camera WEB de 1MP, cititot de carduri, conexiune LAN Ethernet, wireless si Bluetooth completeaza lista conexiunilor acestui ultrabook.

Zgomot si racire

Despre zgomotul scos de Sony VAIO SVT1312V1ES.EE9 nu pot si spuse multe, pentru ca nici acesta nu este deloc deranjant, aici jucand un rol foarte important si prezenta hard diskului SSD. Daca luam in calcul ca un zgomot de 40 dB este auzibil, dar nu deranjant, iar acest ultrabook nu atinge acest prag nici in cele mai solcitante aplicatii cred ca am spus tot. Acest ultrabook tace si face. Si pe langa asta vei constata ca este si rece. Doar in conditii de stres maxim vei putea simti putina caldura, dar asta numai dupa cateva ore de utilizare.

Ultrabook Sony VAIO SVT1312V1ES.EE9

Acumulator si autonomie

Acumulatorul este unul de tipul Li-Polymer si iti va oferi o autonomie indelungata, avand in vedere consumul scazut de energie al procesorului, al SSD-ului si al displaylui. Astfel, desi este un acumultator mic, vei avea o autonomie de peste 5.5 – 6 ore (dar nu 9 asa cum spune producatorul).

Concluzie

Sony VAIO SVT1312V1ES.EE9 este un ultrabook puternic si bine realizat, cu procesor Ivy Bridge si hard disk de tip SSD ce ofera o performanta foarte buna. Carcasa din argintiu mat cu aluminiu are dimensiuni de 323 x 226 x 19 mm si un aspect si o constructie de invidiat. Cantarind doar 1.7 Kg si aferind o autonomie de peste 5.5 ore la un pret accesibil, Sony VAIO SVT1312V1ES.EE9 devine clar prima optiune a unui doritor de ultrabook cu Windwos 8 preinstalat si ecran touch-screen.

Tagged under: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: