Placa video nVidia GeForce GTX650

Daca vrei sa joci jocuri la o calitate superioara sau vrei sa rulezi aplicatii pretentioase intr-un mod fluent, daca esti un modelator 3D sau pur si simplu vrei sa ai doar lucruri de calitate la computerul tau dar nu dispui decat de maxim 500 de lei, atunci nVidia GeForce GTX650 este placa video pe care o cauti.

Avand la baza arhitetura Kepler, caracteristica seriei  600 de placi video de la nVidia, GTX650 ofera performante foarte bune la preturi accesibile, fiind o placa video din zona de mijloc spre top iar pentru conectarea ei la computer ai nevoie de cel putin PCI 2.0 (placa video este cu interfata PCI 3.0, insa va functiona si pe PCI 2.0 – backward compatibility). Procesorul grafic (GK107) are o frecventa de 1058 MHz. Fiind o placa video ieftina de la nVidia, ii lipseste optiunea GPU Boost care i-ar fi permis sa atinga frecvente mai mari (asa cum are GTX660).

Gigabyte nVidia GeForce GTX650

Placa video Gigabyte nVidia GeForce GTX650

GTX650 dispune de 384 nuclee CUDA, memorie 1GB GDDR5 cu frecventa de 5000 MHz pe 128 bit (bus memorie). Iti va oferi o experienta video de neuitat cu o rezolutie maxima de 2560 x 1600 pixeli. Este compatibila Direct X11 si OpneGL 4.2, fiind o placa video atat pentru jocuri cat si pentru grafica. Ofera conexiuni HDMI, DVI (x2), VGA si suport HDTV.

In ceea ce priveste racirea si zogomotul, sistemul de racire este dual slot iar in ceea ce priveste zgomotul este in limite normale pnetru o placa video (asta pana vei incepe sa aduni praf la cooler si radiator). Totusi, ce inseamna dual slot? Inseamna ca vei avea un sistem de racire mare care va face inoperabil slotul aflat imediat sub placa video.

MSI nVidia GeForce GTX650

Placa video MSI nVidia GeForce GTX650

Pentru folosirea acestei placi video, cei de la nVidia recomanda folosirea unei surse de cel putin 400W (puterea sursei trebuie adaptata si la restul componentelor din sistem). Dupa ce-ti vei monta noua placa video poti sa te pui pe joc, aproape orice joc nou mergand la detaliile maxime (Mass Effect 3, Assasins Creed 3, Far Cry 3, Battlefield  3., Dragon Age 2  s.a.), cat priveste calitatea filmelor… nici nu mai spun.

Placa video Gainward nVidia GeForce GTX650

Placa video Gainward nVidia GeForce GTX650

nVidia GeForce GTX650 o gasesti de la diferiti producatori, bieninetels cu diverse variatii de pret (in jur de 70 de lei diferenta intre cea mai ieftina si cea mai scumpa). Este disponibila si in varianta cu 2GB de memorie, precum si varianta GTX650 Ti, o versiune ce ofera performante suplimentare dar la un pret ceva mai mare (cu 170 – 180 de lei mai mult).

Tagged under: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: