Lenovo ThinkPad EDGE E530

O bijuterie de laptop cu procesor Intel i5 Ivy Bridge de 2.50 GHz, 4GB memorie si HDD de 500 GB. Un laptop business la un pret decent, cu display mat, cititor de amprenta si durata de viata a bateriei de pana la 6 ore. Acesta este Lenovo ThinkPad EDGE E530.

Pornind de la carcasa si pana la cel mai fin detaliu se poate face o singura remarca: calitate. Nu este aceeasi calitate pe care o gasim la Laptop Lenovo ThinkPad T530 , dar si pretul este de 3 ori mai mic.

Prin acest laptop cei de la Lenovo au incercat sa aduca laptopurile business mai aproape de publicul larg, facandu-l mai accesibil la pret, dar in acelasi timp incercand sa pastreze cat mai mult din spiritul ThinKPad.

Din momentul in care l-ai deschis si ai vazut “butonul rosu” cu rol de joystick te vei infragosti imediat de el si iti vei da seama cat de usor se poate manevra un laptop. Display-ul mat cu luminozitate foarte buna te va imbia sa-l testezi in spatii puternic luminate si sa stii ca nu te va dezamagi. Parerea mea este ca e unul din cele mai bune display-uri pentru laptopurile de pana in 3000 de lei, desi la unghiurile de vizibilitate nu sta chiar extraordinar de bine.

Procesorul acestui laptop este un Intel Core i5 (3210M), un dual-core cu 4 threads cu frecventa de baza de 2.50 GHz. Tehnologia Intel Turbo Boost creste aceasta frecventa pana la 2.90 GHz (cu ambele nuclee active) sau 3.1 GHz (pe un singur nucleu). Ca si performante, acest procesor se va lupta din greu sa nu te dezamageasca, cu el putand sa-ti indeplinesti toate taskurile de servici, cele cotidiene, iar seara, acasa, te poti relaxa uitandu-te la filme HD fara nici o problema, iar in caz de vrei sa le vezi la televizor, iesirea HDMI iti este mereu la indemana. Iar daca esti si un gamer de ocazie, poti sa joci si jocuri fara probleme, doar ca nu la detalii maxime. Este un laptop business, nu unul de gaming. Cu toate acestea procesorul video integrat, Intel HD Graphics 4000  se achita cu brio de ceea ce are de facut, frecventa sa de pornire fiind 650 MHz si poate creste pana la 1.10 GHz.

Laptop Lenovo ThinkPad EDGE E530 Laptop Lenovo ThinkPad EDGE E530

Memoria de 4GB, cu posibilitate de upgrade la 8GB (maxim suportat), HDD-ul de 500GB, 4 porturi USB si sistemul de racire silentios vor face din acest laptop un adevarat prieten. Iar acumultatorul cu 6 celule ce ajunge si pana la 6 ore iti ofera increderea necesara sa-l iei cu tine peste tot.

Bei cafea la servici in timp ce lucrezi la laptop? Stai fara griji. Lenovo ThinkPad EDGE E530 are tastatura antistropi. Si daca cumva, mai dai cu cana cu cafea peste laptop sau il mai trantesti cand nu-ti iese raportul lunar asa cum ar trebui, sa stii ca HDD-ul este cu senzor si carcasa antisoc.

Ce altceva sa-ti mai spun? Nimic. Nu-ti mai spun nimic. Convinge-te singur si ai sa vezi ca am avut dreptate in tot ce am scris. Si ce nu ti-am scris este ca la momentul scrierii acestui articol, pe langa un pret foarte bun, mai primeai si 2 cadouri: 1 dimm cu memorie de 4GB (faci un total de 8GB memorie) si un rucasac Lenovo sa-l iei cu tine peste tot.

Tagged under: , , , , , , , ,

1 Comment

  1. Pingback: Lenovo ThinkPad E530 – cel mai ieftin laptop cu i5 | iDEi

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: