Lenovo G580 cu procesor Intel i3

… si placa video dedicata nVidia GeForce 635M 2GB

Cei de la Lenovo au intrat foarte puternic pe piata cu seria G580, aici gasind laptopuri cu pret bun si performante foarte bune. Le-au echipat foarte bine pentru pretul lor, gasind procesoare pe aceasta serie de laptopuri de la Intel Dual Core B960 si  pana la Intel Core i7 3520M.

Laptop Lenovo G580 cu procesor Intel i3 si placa video dedicata

Laptop Lenovo G580 cu procesor Intel i3 de 2.50GHz si placa video dedicata GeForce 635M 2GB

Laptopul din acest articol are un procesor Intel Core i3 Ivy Bridge cu o frecventa de baza de 2.50 GHz si cache de 3MB. Este un procesor bun, chiar foarte bun as putea spune, pentru ca nu poti judeca performantele unui laptop fara sa te gandesti la pretul caestuia. Acest Lenovo G580 are un procesor ce iti va permite sa faci tot ceea ce vrei: jocuri, filme, grafica, editare video, prelucrare foto, grafica 3D s.a.

Insa toate acestea nu le-ai fi putut face daca nu ar fi avut si alte componente pe masura aptitudinilor procesorului. Si nu pot sa nu incep cu placa video dedicata, nVidia GeForce GT 635M cu 2GB memorie. Este o placa video rapida din gama de mijloc si suport Direct X11 si OpenGL 4.0. Ca si performanta, trebuie sa stiti ca aceasta placa video va rula in mod fluent majoritatea jocurilor in setari medium spre high la rezolutia de 1366 x 768 pixeli. Si ghici… exact aceasta rezolutie o are display-ul acestui laptop. Nu pot decat sa-ti urez mult succes la jocuri.

In ceea ce priveste memoria, laptopul Lenovo G580 vine echipat standard cu 4GB memorie DDR3. Daca vrei sa faci upgrade de memorie, o poti face cu inca 4GB deoarece capacitatea maxima pe care o suporta acest laptop este de 8GB memorie.

Hard diskul este foarte incapator, Lenovo G580 oferindu-ti un spatiu de stocare de 1TB. De acum nu mai trebuie sa stergi filmele imediat ce le-ai vazut, nu mai trebuie sa stergi din poze, pentru ca ai spatiu mai mult decat suficient.

Restul caracteristicolor tehnice te invit sa le vezi pe acest link, deoarece eu vreau sa mai mentionez doar un singur lucru despre lapropul Lenovo G580 si anume, existenta a 2 porturi USB 3.0.

Inainte de a trage concluzia finala vreau sa mentionez cateva lucruri despre instalarea Windows-ului pe acest laptop. In momentul achizitionarii el vine preinstalat cu Free Dos. Daca apesi pe butonul de pornire si-l lasi sa-si faca “damblaua”, atunci te vei trezi cu 7-8 partitii si un sistem de operare ce incepe in linie de comandasi care nu te va ajuta cu nimic. Dupa ce ai cumparat acest laptop, inainte de al deschide, pregateste-ti tot ce ai nevoie pentru instalarea Windows-ului (DVD sau stick), pune-l in laptop, intra in BIOS si incepe sa instalezi noul sistem de operare inca de la prima pornire.

Ca si concluzie privind acest laptop, pot sa spun ca este un laptop puternic, cu procesor foarte bun si cu frecventa ridicata (2.5 GHz), cu placa video dedicata foarte buna (poate cea mai buna pe care o poti gasi pe un laptop la acest pret), cu HDD mai mult decat spatios si memorie de 4GB DDR3. Acumulatorul cu 6 celule iti va asigura o autonomie de 4 – 4.5 ore, in functie de solicitari. La acest pret, sa stii ca nu poti obtine altceva mai bun.

Tagged under: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: