Laptop Toshiba Satellite C855-1UT

Laptop ieftin si bun Toshiba Satellite C855-1UT… un laptop ieftin, pentru activitatile zilnice de birou si chiar pentru divertisment, filmele si pozele incapand cu sutele pe hard diskul incapator de 500 GB. Procesorul dual core Intel B960 cu frecventa de 2.2 GHz face fata fara probleme programelor cotidiene si poti face chiar si editare foto cu Lightroom, laptopul ruland fluent si oferind o experienta placuta.

Toshiba Satellite C855-1UT se caracterizeaza printr-un design minimalist, fiind destul de subtire (33.52 mm), iar culoarea alb perlat ii da o nota aparte de business, alungand ideea de laptop ieftin.

Laptop ieftin si bun Toshiba Satellite C855-1UT

Laptop Toshiba Satellite C855-1UT cu procesor dual-core Intel B960, HDD 500GB, conexiune Bluetooth

Tastatura este una caracteristica seriei C de laptopuri de la Toshiba, fiind te tip chiclet, cu taste mari si spatioase, cu tastatura numerica identica cu cea de la desktop. Tastele sageti o sa-ti dea de furca in primele ore de utilizare, pana te vei obisnui, ele fiind de dimensiuni mai mici decat esti obisnuit.

Touchpadul cu suport multi-touch gestures, este  mare si sensibil exact cat trebuie, pozitionat foarte in stanga pentru a oferi un spatiu de odihna generos pentru mana dreapta . Butoanele click stanga / dreapta sunt fizice, cu o cursa potrivita ce se termina printr-un “click” sonor ce te va atentiona ca ai apasat pe una din taste.

Laptop Toshiba ieftin Satellite C855-1UT

Fiind un laptop ieftin, poate ca te-ai astepta ca din punct de vedere al conexiunilor sa nu stea foarte bine, dar… japonezii de la Toshiba au dotat si acest laptop foarte bine, avand 1 port USB 3.0, 2 porturi USB 2.0, VGA, audio / microfon, HDMI, LAN Ethernet si wireless. Am lasat pentru la final supriza cea mare: conexiunea Bluetooth. Da, la acest pret foarte mic (1649 Lei in momentul scrierii acestui articol si primeai si un cadou in valoare de 389 Lei) Toshiba Satellite C855-1UT dispune de conexiune Bluetooth.

Bineinteles ca acest laptop este dotat si cu unitate optica DVD RW si cititor de carduri. In ceea ce priveste camera web, aceasta este una foarte buna, cu rezolutie de 1MP (sa fim sinceri este o camera web superioara multor laptopuri mult mai scumpe).

Sunetul se incadreaza in specificul laptopurilor, destul de puternic incat sa nu fii nevoit sa-I pui boxe la birou, dar simti lipsa sunetelor joase si uneori a celor inalte. Fiind un laptop ieftin, vei trece cu vederea multe neajunsuri, iar sunetul este cel mai mic neajuns.

Display-ul se remarca prin culori vii si imagine clara. Are o rezolutie de 1366 x 768 pixeli si este de tipul TruBrite anti-reflective. Asta inseamna ca in conditii de luminozitate puternica ecranul laptopului este vizibil fara mare dificultate.

Laptop ieftin cu ecran anti-reflective Toshiba Satellite C855-1UT

In ceea ce priveste performantele tehnice, acestea sunt destul de bune, avand un procesor dual-core Intel B960 cu frecventa de 2.2 GHz si cache de 2MB, un procesor ce are la baza arhitectura Sandy Bridge, cu performante bune, cu consum scazut de energie (35W). Daca esti curios ce note a obtinut in benchmarkuri, ei bine.. in 3Dmark 06 a obtinut un punctaj maxim de 2248 puncte, iar in Cinebench R10 maxim 6815 puncte. Sa stii ca… pentru acest pret notele obtinute sunt foarte bune.

Placa video este integrata, cu procesorul video integrat  in CPU, avand la baza mai vechea Intel HD Graphics 2000 cu frecventa maxima de 1100 MHz. Desi vei trage concluzia ca este o placa video proasta si ca nu vei putea sa joci nimic, te-ai inselat. Aceasta placa video este in mare echivalentul placii video dedicate nVidia GeForce G105M si vei putea sa joci unele jocuri ceva mai putin pretentioase, cum ar fi Sims 3 sau World of Warcraft. In ceea ce priveste jocurile noi… trebuie sa vezi singur daca low detail iti este de ajuns.

Memoria DDR3 cu frecventa de 1333MHz este putina. Desi pentru aplicatiile office, email si browsing este suficienta, eu iti recomanda sa faci upgrade imediat de memorie, Toshiba Satellite C855-1UT suportand o cantitate maxima de memorie de 8GB.

Vezi cat costa 8GB memorie Corsair DDR3 1333MHz pentru acest laptop

HDD-ul este incapator, 500 GB cu 5400 rpm. Vei putea stoca pe el toate documentele de la servici si sute de filme si mii de ore de muzica… doar orice om muncitor mai are nevoie de relaxare din cand in cand.

Acumulatorul si greutatea reprezinta o surpriza placuta: 2.3 kg si autonomie de pana la 5.5 ore… ceea ce este foarte bine pentru un laptop la pretul sau.

Din punct de vedere al incalzirii si al sistemului de racire, nu trebuie sa-ti faci nici cea mai mica grija, temperaturile mentinandu-se la valori foarte bune. Si cand spun foarte bune, nu ma refer “foarte bune pentru un laptop ieftin” ci “foarte bune in general”. Fiind un laptop cu DVD RW si hard disk mecanic, vei auzi ceva galagie  de la ambele componente, dar acestea sunt in nota generala a laptopurilor.

Laptop Toshiba Satellite C855-1UT

In concluzie, Toshiba Satellite C855-1UT merita toti banii, pana la ultimul leut, fiind un produs de calitate marca Toshiba, cu design aparte, de culoare alb perlat ce te va diferentia de ceilalti colegi de birou. Performantele sunt decente, dar nu uita sa faci un upgrade de memorie asa cum am discutat mai sus.

In momemntul scrierii acestui articol inca te mai puteai inscrie pentru “No Matter What Guarantee”.

Tagged under: , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: