Lapotp Acer Aspire One de 11.6 inch AO756-1007Css

Dupa succesul avut cu foarte cunoscutul Acer Aspire One cu diagonala de 10.1 inch (negru si rosu), cei de la Acer au lansat pe piata o versiune imbuntatita a acestui laptop. Cun un procesor de generatie noua in locul “batranului” Atom, cu o cantitate dubla de memorie, o tastatura mai aerisita si o diagonala mai mare, Acer Aspire One AO756-1007Css se anunta a fi si el un adevarat succes.

Laptop 11.6 inch Acer Aspire AO756-1007Css

Laptop Acer Aspire One 11.6 inch AO756-1007Css


Desi este un laptop mai mare decat precedentul, greutatea a crescut decat cu 80 grame, iar grosimea cu doar 4 mm in cea mai groasa parte a laptopului. Aspectul general al acestu mini laptop a fost redesenat, el ramanand in mare in aceleasi linii ca modelul anterior, dar acum aratand ca un laptop mai scump, un laptop potrivit atat doamnelor si domnisoarelor cat si domnilor.

Tastatura este mult mai comoda, acum existand si spatiu intre taste, iar touchpad-ul cu suport multigesture este mai bine desenat si ceva mai generos si el in ceea ce priveste suprafata. Toate acestea se datoreaza dimensiunilor putin mai mari, AO756-1007Css masurand acum 285 x 202 x 21 – 28 mm. Si chiar daca putem spune ca cei de la Acer au facut adevarate minuni in aceste dimensiuni, tastatura numerica sa stiti ca nu gasiti. La aceste dimensiuni nu se poate (nici ultrabookurile de peste 5000 de lei neavand asa ceva).

In ceea ce priveste performantele acestui mini laptop, trebuie sa remarcam montarea unui procesor de noua generatie, bazat pe arhitectura Ivy Bridge de la Intel si lansat la 21 ianuarie 2013: Intel  Celeron Dual Core cu o frecventa de 1.5 GHz si cache de 2MB (cache dublu fata de netbook-ul Aspire One 10.1 inch). Acest procesor este unul entry level, de tip ULV (Ultra Low Voltage) cu consum mic de energie (17W).

La acest pret placa video este integrata, fiind de tipul Intel HD Graphics cu o frecventa a procesorului video de 350 – 1000 MHz, compatibila Direct X11. Foarte multe nu putem cere de la aceasta placa video, dar isi face treaba foarte bine in aplicatiile uzuale (suita office, navigare pe internet, mail, poze si filme) si ocazional poti chiar sa te si joci cu cateva jocuri ceva mai vechi.

Cantitatea de memorie de casre dispune Acer Aspire One AO756-1007Css este dubla fata de netbook-ul de 10.1 inch, ajungand acum la o cantitate foarte buna de 4GB DDR3 cu frecventa de 1333 MHz. Si in ceea ce priveste HDD-ul s-au facut imbunatariri, capacitatea de stocare fiind acum de 500 GB.

In ceea ce priveste display-ul, acesta este de tipul LCD LED si ofera o rezolutie HD (1366 x 768 px), rezolutie foarte buna pentru diagonala de 1.6 inch. Fiind un laptop ieftin, display-ul nu este anti-glare. In schimb avem sunet stereo si o camera web HD (Acer Crystal Eye HD).

Pe partea de conexiuni se poate observa ca Acer Aspire One AO756-1007Css nu este cu nimic mai prejoc decat laptopurile mai mari si mai scumpe. Astfel, dispunem de 3 porturi USB 2.0, cititor de carduri, iesire VGA, audio si microfon, conexiune Gigabit LAN, conexiune wireless si iesire HDMI.

Singurul capitol la care a pierdut Acer Aspire One AO756-1007Css este durata de viata a bateriei, pe acest model fiind montat un acumulator cu 4 celule ce ofear o autonomie de 4 ore, fata de 6 celule si autonomie de 8 ore.

Puncte forte

  • Display de 11.6 inch cu rezolutie HD
  • Procesor de ultima generatie Intel Celeron Dual Core de 1500 MHz si cache de 2MB
  • 4GB memorie DDR3
  • HDD de 500GB
  • Sunet stereo
  • Tastatura mai comoda si touchpad mai usor de folosit
  • Camera web HD
  • Greutate mica, doar 1.38 Kg

Puncte slabe

Sa cauti puncte slabe la asemenea pret nu ar fi corect, dar raportandu-ne stricat la modelul anterior putem spune ca ar fi fot perfect daca acumulatorul ar fi avut o autonomie mai mare de 4 ore.

Concluzie

Cu bune si cu rele, cu contestatari si carcotasi, cu fani si cumparatori fideli,  Acer Aspire One AO756-1007Css va fi cu siguranta un succes pe segmentul de piata pentru care a fost construit: laptopuri mici si ieftine cu performante decente. Avand un procesor de ultima generatie, memorie destula si HDD incapator este sigur ca in scurt timp Acer Aspire One AO756-1007Css va deveni cu siguranta laptopul preferat al calatorilor, al turistilor, al celor ce fac multe poze, al celor ce sunt in continua miscare si au nevoie de spatiu generos  de stocare si performante decente intr-o carcasa mica si usoara.

Tagged under: , , , , , , , , ,

2 Comments

  1. Pingback: Lenovo IdeaPad S300 | iDEi

  2. Pingback: Laptop Acer Aspire One de 11.6 inch AO756-1007Ckk | iDEi

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: