Cat de bun este Lenovo G580 cu Intel i3 2348M

… si placa video dedicata nVidia GeForce 610M cu memorie de 1GB

aptop Lenovo G580 cu procesor Intel Core i3 2348MPrin seria G580 cei de la Lenovo ofera o gama de laptopuri cu dotari variate, destinate in special celor ce nu dispun de buget mare. Majoritatea acestor laptopuri din seria Lenovo G580 sunt laptopuri multimedia, cu placi video dedicate si procesoare destul de puternice (i3, i5), insa sunt si unele pentru buget redus, acestea fiind laptopuri pentru birou, cu procesoare cu consum redus de energie din seria B de la Intel sau AMD-uri din seria E.

Lapotpul de fata este un laptop performant, din categoria multimedia, cu procesor Intel i3 cu frecventa de 2.3 GHz si placa video dedicata nVidia GeForce 610M cu 1GB memorie. Hai sa vedem cateva aspecte ale acestor doua componente esentiale pentru orice computer.

Laptop G580 cu placa video dedicata nvidia GeForce 610M

Laptop Lenovo G580 cu procesor Intel i3 2.30GHz, memorie 4GB DDR3, HDD 500GB, nVidia GeForce 610M 1GB

Procesorul

Intel Core i3 – 2348M este un dual-core cu 4 fire de executie (threads), fiind de penultima generatie, bazat de arhitectura Sandy Bridge si are o frecventa de 2.3 GHz. In termeni de performanta, diferenta dintre Ivy Bridge si Sandy Bridge este de 10%.

In 3Dmark 06 a obtinut un punctaj mediu de 2829 puncte, iar in Cinebench R10 a obtinut un punctaj mediu de 8152 puncte. In mod normal acestea sunt punctaje bune care arata un procesor destul de puternic ce nu iti va pune probleme in nici o aplicatie office si va “duce” inclusiv aplicatii mai pretentioase.

Placa video

Performantele procesorului nu pot fi separate de cele ale placii video dedicate. Fara aceasta placa aplicatiile ar rula cu placa video inclusa, iar performantele ar fi mult mai scazute.

Placa video este una entry level nVidia GeForce 610M, normal pentru pretul acesta, are 1GB memorie DDR 3 cu bus de 64 biti. Procesorul are o frecventa de 900 MHz si placa video este compatibila Direct X11.

Memoria standard este de 4GB DDR3, dar poti sa-ti faci un upgrade la 8GB de memorie , iar HDD-ul este unul mecanic de 500GB cu 5400 rpm (caracteristic laptopurilor ieftine).

Vezi cat costa 4GB memorie pentru acest laptop

Stiu ca de fapt pe tine te intereseaza ce anume poti sa faci cu acest laptop, daca te vei putea juca si daca te va tine mult. Am sa incep sa-ti rasppund de la coada la cap si-ti voi spune ca te va tine la fel de mult ca orice laptop. Cat de mult te tine este direct proportional cu cata grija ai de el.

Te vei putea juca?

Bineinteles ca da. Te vei putea juca fara probleme inclusiv jocuri noi, dar trebuie sa tii cont ca unele le vei juca la detalii low. Asadar, cu siguranta vei putea sa joci cu detalii minime cel putin urmatoarele jocuri: Star Wars: The Old Republic, Anno 2070, Deus Ex Human Revolution, Crysis 2, Mafia 2, StarCraft 2 s.a. Cu detalii medii vei putea sa joci World of Warcraft, Sims 2, Dirt 3, Formula 1 2011, CoD 4: World at War si Modern Warfare, iar cu detalii high vei putea sa joci Fifa 2012, Call of Duty: Black Ops s.a. Dupa cum vezi jocurile nu sunt vechi, sunt jocuri destul de recente (1-2 ani) si cu siguranta vei putea sa joci si unele aparitii mai noi.

In ceea ce priveste aplicatiile pe care le vei putea rula, eu iti spun ca pe un procesor identic si fara placa video dedicata rulez la un prieten, in conditii foarte bune, Adobe Lightroom 4, Corel Draw X6 si Photoshop. Si chiar sunt multumit de cum se misca laptopul cu aceste programe. Si nu uita ca eu le rulez cu placa video integrata, laptopul respectiv, un MSI CR6 neavand placa video dedicata.

Vezi toate specificatiile tehnice pentru Lenovo G580

In concluzie Lenovo G580 cu Intel i3 – 2348 M si placa video dedicata nVidia GeForce 610M este un laptop cu speificatii decente la un pret foarte bun. Cred ca la ora actuala este cel mai ieftin laptop cu placa video dedicata si procesor Intel i3. Merita toti banii daca vrei un laptop pe care sa lucrezi, sa te uiti la filme, sa navighezi pe internet si chiar sa rulezi unele jocuri si aplicatii mai solicitante.

Tagged under: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: