Asus K56CA – un laptop subtire cu unitate DVD RW

Intr-o carcasa cool grey superb lucrata, cu capacul turnat intr- singura piesa, se gaseste ascuns un mic diavol cu procesor Intel i7, 4GB memorie si chiar un DVD RW. Nu multe laptopuri cu grosimea acestui laptop Asus K56CA-XX059D se pot lauda ca au unitate optica (grosime de doar 21 mm).

Cu grosime de ultrabook, aspect de ultrabook, finisaje fine ce arata atentia acordata detaliilor celor mai mici, putem spune ca Asus K56CA este un Ultrabook.

O data deschis capacul (care se prezinta foarte solid si rezistent) te intampina o tastatura superba, cu taste mari si distantate intre ele, cu tasta Enter mare, asa cum suntem obisnuiti de la desktop, si cu tastele sageti de dimensiuni normale. Partea centrala a tastaturii, zona cea mai sensibila la apasari, se prezinta foarte bine, pentru a flexa fiind nevoie de o presiune destul de mare, ceea ce nu se intampla in conditii normale de utilizare. Touchpadul este de dimensiuni generoase, suporta foarte bine Smart Gesture si se integreaza perfect in designul de ultrabook al laptopului.

Ultrabook cu unitate DVD Asus K56CA un laptop subtire cu aspect de Ultrabook

Procesorul Intel i7 Ivy Bridge cu o frecventa de 1900 MHz si cache de 4MB ofera puterea necesara rularii aplicatiilor cotidiene, fiind performant, cu consum scazut de energie, iar datorita tehnologiei TurboBoost poate atinge o frecventa de pana la 2.8 GHz. In bechmark-uri acest procesor se prezinta foarte bine, fiind in acelasi timp unul din cele mai accesibile dar puternice procesoare Intel i7 (model 3517U) ce ofera 2 nucle fizice cu 4 threads (fire de executie) sau, in limbaj comun, este cu 2 nuclee fizice si 2 virtuale.

Placa video este integrata, Intel HD 4000 (echivalenta in teste cu Radeon HD 6620G), cu o frecventa de 350MHz ce poate ajunge la 1150 MHz gratie aceleiasi tehnologii Turbo Boost. Practic cu aceasta placa video puteti juca inclusiv jocuri noi dar nu la detalii maxime, ea facand fata cu brio si solicitarilor jocurilor pretentioase. Ne este atat de performanta ca o placa nVidia dedicata cu 1GB de memorie, dar este una foarte buna. Filme, jocuri, prelucrat de poze, programe cu cerinte serioase, toate acestea vor functiona in parametri optimi.

Displayul ofera o experienta foarte placuta, culorile fiind vii si pline de energie. Luminozitatea este puternica,cu toate astea insa lucrul in luminca puternica sau sub razele soarelui este destul de dificil (rezolutie 1366 x 768 px, LCD LED Glare).

Hard diskul este unul cu 5400 rpm si capacitate de 500GB. Mai mult decat suficient dupa parerea mea. De fapt, in cazul laptopurilor este indicat sa faci backup regulat pe un hard disk extern.

Specificatii tehnice complete pentru Asus K56CA-XX059D

In ceea ce priveste partea de sunet, Asus K56CA-XX059D sta foarte bine, beneficiind de tehnologia Sonic Master Lite ce ofera un sunet puternic, clar iar muzica si filmele vor deveni o placere.

Asa cum am mentionat atat in titlu cat si la inceputul acestei prezentari, Asus K56CA-XX059D desi are o grosime de 21 mm, incorporeaza o unitate DVD RW, lucru destul de rar intalnit la laptopuri cu aceasta grosime.

Pe partea de conexiuni  este de amintit faptul ca in partea din spate a acestui laptop nu vei gasi nici o intrare, toate fiind pozitionate pe cele 2 laterale: 2 porturi USB 2.0, unul USB 3.0, iesire VGA, casti / microfon, lan, cititor de carduri

Laptop Asus K56Ca-XX059D

Bateria este una cu 4 celule, 2950 mAh, care impreuna cu tehnologia Asus Super Hybrid Engine II, poate sta in sleep pana la 13 zile. Aceeasi tehnologie are grija de datele tale, facand automat back-up atunci cand bateria ajunge la 5% din capacitate. In ceea ce priveste autonomia, desi este cu doar 4 celule, acumulatorul iti va oferi o autnomie de 4h30’.

Puncte forte

  •  Aspect de ultrabook
  •  Foarte subtire
  • Procesor Intel i7
  • Unitate DVD RW
  • Sunet clar si puternic

Puncte slabe

  •  Ar fi putut sa aiba placa video dedicata
  •  HDD  cu doar 5400 rpm

In concluzie, Asus K56CA-XX059D este un laptop superb, subtire, un adevarat Ultrabook ce beneficiaza de unitate DVD RW si de un procesor Intel i7 Ivy Bridge cu frecventa ce poate ajunge pana la 2,8 GHz si care se va achita cu brio de toate sarcinile solicitante, atat in ceea ce priveste lucrul cat si distractia. Este un laptop ce nu te va lasa la greu, un laptop ce merita cumparat, cu atat mai mult daca il vei gasi la promotie.

Tagged under: , , , , , , , , , ,

1 Comment

  1. Pingback: 7. i7. Intel i7 (II) | iDEi

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: