Placi video nVidia pentru orice buget

Vrei sa-ti faci un upgrade la desktop si esti in cautarea unei placi video performante pe care sa poti juca un Need for Speed la o rezolutie Full HD si un nivel al detaliilor decent, o placa video care sa aiba iesire HDMI si in care sa poti rula si aplicatii grafice destul de pretentioase, cum ar fi Photoshop, Illustrator si chiar un 3D Studio Max.

Multi cunoscuti iti vor spune ca trebuie sa scoti din buzunar mii de lei pentru o placa special dedicata graficii 3D sau chiar vei uzi un cunoscut cum ca el are o palca video pe care a data cum 2 ani 2500 de lei si care deja nu mai face fata cerintelor si ca tu, la pretentiile tale, vei fi nevoit sa scoti din buzunar mult mai multi bani ca sa “te tina vreo 2-3 ani”.

Total gresit. Intr-adevar sunt placi video scumpe, cat un Logan la mana a doua, dar… cine le cumpara? Multe sunt fcaute pentru a arata “puterea grafica” de care dispune producatorul respectiv si.. atat. Nu te impacienta ca placa ta video nu face ce face aia de 5000 de Euro, pentru ca tu nu ai nevoie de asa ceva.

Dar de ce ai tu nevoie?

Asta este intrebarea la care tu singur trebuie sa-ti raspunzi si in functie de raspunsurile date sa-ti cumperi ceea ce ai nevoie. Daca ai citit pana aici sunt sigur ca esti la fel ca mine, un utilizator destul de moderat al performantelor unei placi video: filme hd, calitate buna a imaginii, cate un joc din cand in cand, Photoshop, Illustrator, InDesign, Maya / 3DS Max si cam atat. Ei bine….

MSI nVidia GeForce GT630

Este o placa video ce costa 299 de lei si care face tot ce ai tu nevoie, ba chiar mai mult decat atat, beneficiaza de o memorie de 4GB GDDR3 si 128 bit. Stiu, esti si putin carcotas si vei spune ca deja exista placi video GDDR5 iar eu iti recomand una mai veche. Insa eu te intreb… Chiar ai nevoie de GDDR5? Stii doar ca nu totul sta in placa video chiar daca tu vezi acele lucruri pe ecranul monitorului.  Daca insa consideri ca vrei neaparat GDDR5 atunci vei fi nevoit sa scoti cu aproximativ 200 lei mai mult din buzunar pentru…

MSI nVidia GeForce GTX650

Tot de la MSI, aceasta placa video este alegera cea mai buna pentru utilizatorii pretentioasi dar care nu vor sa scoata mai mult de 500 lei din buzunar (costa 469 lei). Are “doar” 1GB de memorie, insa sa stii ca oricat de pretentios este jocul nu vei folosi aceasta memorie in totalitate si beneficiaza si de un processor grafic cu o frecventa de 1071MHz. In rest… celelalte specificatii raman la fel:

  • Rezolutie maxima: 2560 x 1600
  •  Bus memorie: 128 Biti
  • Suport DirectX 11
  • Suport OpenGL 4.2
  • Conector HDMI, DVI

Vei spune ca am ales doar placile video de la MSi pentru acest articol, insa… ce sa fac. In aceasta categorie de pret sunt cele mai bune.

Spor la upgradat si ne auzim data viitoare cand va prezint 2 placi video de la AMD care se incadreaza in acelasi interval de buget.

Tagged under: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: