Placi video AMD pentru orice buget

Placa video Sapphire AMD Radeon HD7750Nu te mai intreb ce fel de utilizator de computer esti pentru ca pentru mine e clar ca nu “tragi” de computer decat accidental si atunci cu foarte multe grija. Cat despre placa video… vrei sa fii sigur ca faci cea mai buna alegere. De aceea iti spun ca in aceeasi bani cu care ti-ai cumpara o placa video nVidia sau cu o mica diferenta in plus ai putea gasi o placa AMD cu performate superioare. Nu ma crezi? Care au fost bugetele din articolul trecut? 299 si 469 Lei. Ok. Hai sa vedem ce gasim.

Asus ATI Radeon HD 6570

Daca tii mortis la “brandul” placii video atunci cei 299 lei cat costa aceasta placa video merita pana la ultimul banut. 1GB memorie GDDR3 128biti, iesire HDMI si DVI. Cu siguranta vei spune ca nu se ridica la nivelul performantelor “teoretice” ale echivalentului de pret de la Nvidia (GT630) dar inainte a spune asta intreaba-te: chiar atat de mult sa coste brandul Asus? Nu. Daca vrei vrei o placa video AMDpana in 300 de lei atunci sa stii ca asta-I placa ta.

Daca insa vrei ceva mai peformant, ceva care sa se bata cu GTX-ul 650 de la nVidia… atunci vei scoate mai putin cu 50 de lei buzunar si te vei bucura de perfomantele unei placi…

Sapphire AMD Radeon HD7750

Cu 1GB meorie GDDR5 128biti si vei avea parte, conform parereii generale a utilizatorilor, de o placa video foarte buna. Si cum ne place sa comparam si sa fim carcotasi vom cauta diverse cifre ca sa aratam ca GTX-ul de la nVidia este o placa mai buna, dar cautand pe internet multa lume a renuntat la nVidiile GTX650 pentru ca erau sub asteptari, pe cand despre AMD Radeon HD7750 gasim doar cuvinte de lauda. A, si ca un fapt divers, pentru ecologisti, HD7750 consuma mai putin decat GTX650 😀

Detaliile sunt comune pentru cele 2 placi video AMD prezentate mai sus:

  • Rezolutie maxima: 2560 x 1600
  • Memorie: 1GB GDDR5 128biti
  • Suport OpenGL 4.2
  • Suport DirectX 11
  • Conector HDMI, DVI si Display Port ( l-am mentionat si pe acesta desi nu cunosc pe nimeni care sa-l foloseasca)

Ca o incheiere a celor doua articole despre placi video, repet inca o data sa va faceti lista cu cerintele. De ce sa dai mai mult pe o placa video daca nu vei avea nevoie?

PS Restul comparatiilor va las pe voi sa le faceti pentru ca s-ar putea sa fiu subiectiv, eu fiind posesorul unei placi video Radeon HD3850 si pana acum nu am avut niciun motiv sa o schimb. Nu ma intereseaza notele din Windows, ma intereseaza doar daca face fata cerintelor mele (Photoshop, Illustrator, CorelDraw, Cinema 4D, 3DS Max, AfterEffects) si pot spune cu mana pe inima ca inca nu e vremea sa o schimb. In cei 5 ani de cand o am a trebuit sa-I schimb doar coolerul si nu din cauza ca a cedat cel vechi ci pentru ca “l-am curatat” eu de praf.

Tagged under: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: