Lenovo IdeaPad U310

Ultrabook ieftin Lenovo IdeaPad-U310Esti in cautarea unui ultrabook dar nu dispui de prea multe fonduri? Din cazua asta te-ai gandit sa-ti cumperi unul second hand? Stai! Opreste-te. Citeste cateva minute  acest articol si abia apoi i-a decizia cumpararii. Sunt sigur ca dupa ce vei citi iti vei da seama ca ai gasit ultrabook-ul perfect pentru bani putini. Da, pentru ca Lenovo IdeaPad U310 este ultrabook ieftin dar cu caracteristici foarte bune: procesor Intel i5 Ivy Bridge, HDD hybrid, memorie 4GB, batereie ce tine pana la 9 ore.

 Aspect general

IdeaPad U310 dispune de un design minimalist si atragator, avand o carcasa din aluminiu si o grosime de 1,8 cm. Calitatea constructiei este foarte bune per ansamblu, cu cateva mici defecte (nu e prefect din toate punctele de vedere), defecte de altfel comune tuturor laptpurilor: flexibilitatea tastaturii in zona centrala atunci cand se apasa mai puternic si senzatia de “subrezime” a display-ului. Apropos de taste, acestea sunt mari si destul de distantate una fata de calalta si aproximativ egale ca dimensiuni, inclusiv tastele sageti fiind mari si foarte accesibile. In partea din spate a carcasei sunt pozitionate cele doua difuzoare de 1,5 w ce asigura un sunet clar si destul de puternic.

Tastatura ultyrabook IdeaPad U310

Touchpad-ul este din sticla si suporta multi gesture. Lenovo a introdus un senzor ce detecteaza atunci cand se scrie la tastatura si dezactivea touchpad-ul. Acest lucru este foarte util, in special cand se foloseste Word-ul foarte des.

Pe laterale gasim 2 intrari USB 3.0, una USB 2.0, o iesire full HDMI si chiar mufa pentru cablu de retea. Tot pe laterale gasim si cititorul de carduri si iesire audio / intrarea pentru microfon. Si ffindca am ajuns la conectivitate, aici as vrea sa mentionez si bluetooth-ul.

In ceea ce priveste webcam-ul, trebuie mentionat faptul ca acesta este unul de tip HD (720px).

Verifica daca IdeaPad U310 este in oferta

Display

Ecranul ultrabookului Lenovo IdeaPad U310 este de 13,3 inch cu o rezolutie de 133 x 768 px si s-ar parea ca este putin “prea lucios”, dar nu incat sa nu poate fi folosit afara, el dispunand de o luminozitate buna pentru utilizarea exterioara.

In ceea ce priveste reproducerea spectrului de culori, IdeaPad U310 reproduce 57% din spectrul de culori sRGB, un pocent cu foarte putin mai mic decat cel al ultrabookurilor scumpe. In ceea ce priveste unghiul de vizualizare, acesta este bun cu exceptia unghiurilor extreme (vizualizare de sus in jos).

Redare spectru culori sRGB Lenovo IdeaPad-U310

Performante

“Inima” acestui ultrabook ieftin este de ultima generatie, procesorul Intel i5 Ivy Bridge avand o frecventa de 1700 MHz (procesor model 3317U). Frecventa procesorului poate fi marita la 2400 MHz pentru ambele core gratie tehnologiei Turbo Boost.

Memoria ram standard este de 4GB, cu o frecventa de 1600 MHz cu un singur modul de memorie. Maxim suporta 8GB memorie DDR3.

Harddiskul este unul de tip hibrid, avand atat disk SSD de 24 GB, utilizat de sistemul de operare, cat si un HDD SATA de 500 GB si 5400 rpm. Rezultatul acestei combinatii este un sistem performant, capacitate mare de stocare si pret foarte bun.

Placa video este integrata, Intel HD Graphics 4000 care prin intemediul Turbo Boost poate fi “imbunatatita” prin marirea frecventei de la 350 pana la 1050 MHz. Acest lucru asigura o mai buna calitate in gaming.

Acumulator, dimensiuni si greutate

Bateria este una cu 3 celule ce asigura o autonomie 7-9 ore in functie de utilizare. Dimensiunile lui IdeaPad U310 sunt de 333 x 225 x 18 mm si are o greutate de aproape 1,7 Kg.

Vezi mai multe imagini si specificatii tehnice complete Lenovo IdeaPad U310

Concluzie

Daca vrei sa fii carcotas cu acest ultrabook o poti face, insa nu prea poti sa-i gasesti puncte slabe fara sa te gandesti ca are un pret incredibil de bun. Asadar, chiar daca displayul este putin glossy sa stii ca per ansamblu Lenovo IdeaPad U310 este un ultrabook ce merita cumparat, fiind atat performant cat si cu un design atragator. Gandeste-te doar ca in aceeasi bani gasesti laptopuri ce au performante mai slabe. Si mai mult decat atat, acest ultrabook are si Windows 8.

Tagged under: , , , , , , , , ,

1 Comment

  1. Pingback: Ultrabook Lenovo IdeaPad Yoga 13 – cel mai ieftin ultrabook cu SSD de 128GB | iDei

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: