Lenovo G585 – laptop bun sau doar ieftin?

Mereu suntem in cautare de lucruri ieftine fara a lua in calcul si calitatea. De obicei cumparam lucurile cele mai proaste, dar… avem raspunsul si ne amagim cu acesta: “Era cel mai ieftin. L-am cautat foarte mult.” Acesta nu este si cazul laptopurilor. Aici avem o gama foarte larga de produse din care putem alege. De exemplu laptopul ieftin de la Lenovo

Laptop Lenovo G585

G585 este unul dintre cele mai ieftine laptopuri de pe piata cu display de 15,6 inch si procesor dual core. La momentul scrierii acestuii articol, Laptop Lenovo G585 costa doar 1199,99 Lei beneficiind de un discount de 120 Lei.

Sa trecem la treaba si sa vorbim despre aspectul general si caracteristicile tehnice ale acestui laptop.

Aspect general

Aspectul general al acestui laptop ieftin nu este deloc mai prejos fata de a unuia middle level: finisaje bune cu un design care nu iese din tiparul Lenovo. Punctul forte il reprezinta tastatura, cu tastele mari si distantate una de alta exact cat trebuie si cu tastele sageti de dimensiune normala, ca la desktop. Spun asta pentru ca gasim inclusiv ultrabook-uri care au tastele sageti de dimensiuni foarte mici. Touch pad-ul este cu butoane fizice pentru click dreapta / stanga – pentru mine acest lucru fiind foarte important, deoarece la butoanele “schitate” este nevoie de mai multa atentie deoarece cursorul inclusiv de pe butoane. De remarcat este faptul ca desi Lenovo G585 este un laptop ieftin, si aici avem prezent butonul OneKey Rescue, buton foarte util pentru system backup si restaurare.

Procesor si placa video

Procesorul AMD Dual Core E-300 nu este din cea mai noua generatie si nici nu este foarte puternic, insa isi face treaba foarte bine. Procesorul de la Lenovo G585 este tactat la o frecventa de 1,3GHz fiind un procesor bun pentru un laptop office. Alaturi de placa video integrata Radeon HD 6310 ofera performante bune si pentru rularea unor jocuri nu foarte pretentioase. Punctul forte al acestui procesor il reprezinta silentiozitatea, fapt care te va uimi deoarece nu te asteptai ca un laptop asa de ieftin sa fie si rece si silentios.

Memorie si Hard Disk

In ceea ce priveste memoria aici o sa ia nevoie de un upgrade cat de curand. Memoria standard este de 2GB insa un upgrade la 4GB nu te costa decat 100 de lei. Hard diskul este de 320 GB cu 5400 rotatii pe minut (rpm).

Display, multimedia si comunicatii

Display-ul are dimensiunea de 15,6” si prezinta o rezolutie de 1366 x 768 px, fiind de tipul LCD LED. Asa cum am mai spus este laptopul cel mai ieftin cu un display de 15,6 inch. Pe partea de multimedia avem un DVD-RW, difuzoare stereo de 3W cu sistem Dolby Advanced Audio, cititor de carduri 2 in 1 si camera web HD cu rezolutie de 720 p.

Aici nici nu mai are sens sa amintesc de wireless deoarece acesta este prezent pe toate laptpurile din ziua de azi. Amintesc in schimb de  cele 2 porturi USB 3.0 (da, Lenovo G585 este un laptop ifetin cu USB 3.0), 1 port USB 2.0, iesire audio si microfon.

Acumulator, dimensiuni si greutate

Fiind un laptop cu display de 15,6” la care bateria “tine” aproximativ 6 ore, este si normal ca acumulatorul sa fie cu 6 celule, de unde rezulta si o greutate de 2,6 kg, greutate normala de altfel pentru un laptop de 15,6” la dimensiunile 376 x 345 x 17,2 mm.

Concluzie

Lenovo G585 este un laptop ieftin, aceasta fiind principala lui caracteristica. Este un laptop pentru office care arata mai bine decat ti-ai inchipui, cu o baterie ce asigura 6 ore de lucru. Chiar daca nu ar fi in oferta, Lenovo G585 merita cumparat, per ansamblu performantele sale fiind mai mari decat te-ai fi asteptat de la un laptop ce costa doar 1199 Lei.

Tagged under: , , , , , , , ,

1 Comment

  1. Pingback: Cat de bune sunt laptopurile ieftine? | iDEi

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: