Laptop Lenovo G580AR cu procesor Intel i5

Dupa ce zilele trecute am prezentat versiunea cu procesor i7 a acestui laptop, astazi ma voi ocupa putin si de varianta mai ieftina, cu procesor Intel i5 Ivy Bridge de 2,5 GHz. In mare specificatiile pentru cele doua laptopuri sunt aproximativ identice cu urmatoarele exceptii prezentate in tabel.

Lenovo G580AR Lenovo G580
Procesor Intel i5 – 3210M, 2.5 GHz, Cache 3MB (review) Intel i7 – 3520M, 2.9 GHz, 4MB cache (review)
Placa video nVidia GeForce 610M, 1GB memorie (review) nVidia GeForce 630M, 2GB memorie (review)

Da, doar 2 diferente, dar asta inseamna o diferenta destul de insemnata in ceea ce priveste performanta si in ceea ce priveste banii…. cam 500 – 600 lei ar fi diferenta.

Lenovo G580AR cu procesor Intel i5 2500MHzCateva mentiuni foarte importante in ceea ce priveste instalarea Windows-ului pe acest laptop, deoarece multi utilizatori “experti” au spus ca  HDD-ul are prea multe partitii si ca Windows-ul nu poate fi instalat. Intai de toate acest laptop vine by default cu Free Dos. Sfatul meu este ca nici sa nu porniti laptopul cu acest sistem de operare, sa nu-l lasati sa treaca de BIOS deoarece va incepe instalarea Free Dos. Ce va rezulta din aceasta instalare? Vreo 7 partitii, si s-ar putea ca Windows-ul sa nu le vada sau sa nu le poata sterge (desi mie personal nu mi s-a intamplat asta niciodata). De aceea, cum ti-ai cumparat unul din aceste 2 laptopuri, pui stick-ul cu Windows, alegi bin BIOS sa buteze de pe stick sau apesi tasta F12 (Quick Boot) si alegi sa buteze de stickul USB. Cand ajungi la partea cu selectarea partitiei pe care sa se instaleze sistemul de operare sterge toate partitiile existe si creeaza partitii noi asa cum vrei tu.

Succes.

Tagged under: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: