Laptop Lenovo G580 cu procesor Intel i7

Lenovo G580 cu procesor Intel CoreTM i7Lenovo G580 in varianta “motorizata” de procesorul i7 Ivy Bridge de la Intel este un laptop puternic ce va face fata cu brio oricarui program pe care-l vei rula (joc, suite office, editare foto / video, grafica 3d). Datorita frecventei de 2,9 GHz acesta veriune de laptop de la Lenovo se dovedeste a fi un adevarat inlocuitor al desktopului, iar placa video dedicata cu memorie de 2GB, nVidia GeForce 630M este mai mult decat necesara pentru a vedea fara intreruperi orice film sau pentru a rula jocuri inclusiv la detalii maxime.

Aspect general

Carcasa cu aspect glossy este din material plastic de calitate foarte buna si cu o constructie solida, ce confera utilizatorului o senzatie aparte. Tatatura Chiclet, cu tastele departate una de alta, nu una langa alta cum erau inainte, ofera o utilizare silnetioasa si placuta. Touchpadul este din acelasi material ca si laptopul, avand un aspect de brushed metal, este de tipul multi touch cu suport pentru multi gesture.

Lenovo G580 cu procesor Intel CoreTM i7 Lenovo G580 cu procesor Intel CoreTM i7

Performante

La capitolul performante Lenovo G580 exceleaza in primul rand datorita procesorului de ultima generatie Intel Core i7 Ivy Bridge cu o frecventa de 2,9 GHz. Alaturi de procesor iese in evidenta si placa video dedicata nVidia GeForce GT 630M cu memorie de 2GB, memoria DDR3 cu capacitate standard de 4GB dar la care se pot adauga usor inca 4GB, doar unul din cele soua sloturi fiind ocupate.

Hard diskul este unul incapator, avand capacitatea de 500GB si am putea spune ca este punctul slab al acestui laptop, fiind cu 5400 rotatii pe minut (rpm). Insa chiar si asa, laptopul Lenovo G580 se dovedeste a fi foarte performant. Dar daca doresti intr-adevar performanta extrema, un upgrade la un hard SSD sau unul SATA cu 7200 rpm este recomandat.

Pe partea de multimedia gasim difuzoare stereo cu o putere 3W, destul cat sa ascultam in conditii bune muzica sau sa deranjam pe cei din casa atunci cand ne jucam.

Acumulatorul este cu 6 celule si ofera o autonomie de lucru de pana la 4 ore si 30 de minute, iar greutatea este de 2,6 Kg.

Puncte forte

 • Procesorul i7 Ivy Bridge de 2,9 GHz
 • Placa video deicata de 2GB nVidia GeForce GT 630M
 • Silentios
 • Racire foarte buna
 • Aspectul glossy este interesant, desi are si unele dezavantaje
 • Pret foarte bun

Puncte slabe

 • Hard diskul cu doar 5400 rpm
 • Carcasa glossy pastreaza urme de amprente destul de usor
 •  Webcam-ul de doar 0,3MP

Concluzie

Per ansamblu Lenovo G580 cu procesor Intel i7 este un laptop cu pret mediu dar cu performante de top, fiind un inlocuitor perfect pentru desktop, acesta permintand atat rularea oricarui joc nou cat si a unor programe mai pretentioase de editare foto / video sau grafica 3D.

Specificatii complete si imagini cu Lenovo G580

Tagged under: , , , , , , , , , , , ,

2 Comments

 1. Pingback: Laptop Lenovo G580AR cu procesor Intel i5 | iDEi

 2. Pingback: 7. i7. Intel i7 (II) | iDEi

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: