Laptop Lenovo G570

Inca in primul paragraf vreau sa fim bine intelesi: aceasta este un laptop pentru lucru de zi cu zi si din cand in cand cate un joc, nu foarte pretentios. Cu alte cuvinte este un laptop pentru office (adica Solitare-ul va merge foarte bine 🙂 ).
Desi procesorul nu este “i” sa stii ca este un procesor foarte bun, dual core din generatia Sandy Bridge, procesor B950 cu o frecventa de 2100 MHz ce va scoate in Windows o nota de 5,9 (ceea ce intre noi fie vorba… la banii astia nu e rau deloc).

Poti sa-ti faci treburile de zi cu zi cu acest laptop fara nici o problema (Word, Excel, PowerPoint, AutoCAD), poti sa-ti prelucrezi si ceva poze (Lightroom si Camera RAW ruland fara probleme) si sa-ti faci cartile de vizita in Illustrator. Bineinteles ca in momentul in care iti cumperi un laptop ieftin (pentru ca Lenovo G570 este ieftin) nu te astepti sa ai performantele unui ultrabook, dar te astepti totusi sa fie cat de cat performant. Ei bine, acest laptop este chiar mai performant pentru banii pe care ii vei da pe el.

Acasa poti sa vezi filmele HD fara nici o problema, iar daca il vei lua cu tine in calatorii sa stii ca te vei putea baza pe circa 5-6 ore de autonomie (sunt laptopuri mult mai scumpe la care bateria nu tine decat 4 ore).

Memorie este destula, 4GB DDR3 cu frecventa de 1333 MHz, iar hard diskul este atat de incapator incat iti vei putea instala multe programe, vei putea stoca toate pozele din excursie si foarte multe filme (320 GB).

Specificatii tehnice complete si poze Lenovo G570

Tastatura este una generoasa, cu taste mari si foarte comode, are si tastatura numerica. Legat de tastatura vreau sa mentionez ca tasta “Enter” este de dimensiuni mari (asa cum suntem obisnuiti de la desktop), ceea ce este foarte bine pentru persoanele care se acomodeaza mai greu. Touchpad-ul nu iti va pune niciun fel de problema, el avand si taste fizice (eu am o problema cu tastele schitate pe touchpad, am explicat in articolele anterioare de ce).

In ceea ce priveste portabilitatea acestui laptop, fiind unul cu display de 15,6 inch (rezolutie 1366 x 768 px) are dimensiuni normale pnetru aceasta categorie de laptopuri (377 x 250x 35 mm) si o greutate ce permite transportarea lui fara prea mare efort, inclusiv de catre doamne (2.6 kg).

Acestea fiind spuse, parerea mea sincera este acest laptop isi merita banii. Daca ai bafta sa-l prinzi si la promotie (asa cum este in momentul scrierii acestui articol) nu sta pe ganduri. Sa stii ca ai facut cea mai buna alegere.

Tagged under: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: