Laptop Acer Aspire E1-571

… cel mai ieftin laptop cu procesor Intel din generatia “i”

Cu siguranta un laptop bun. In general la preturi de pana in 1900 – 2000 lei nu gasesti laptopuri cu procesoare Intel “i” (nici macar Sandy Bridge, asa cum este cel prezentat in acest articol). In general sunt procesoare acceptabile, bune pentru activitati cotidiene sau pentru office.

Pe o piata foarte dinamica a laptopurilor ieftine, cei de la Acer  au reusit sa-si i-a o felie destul de buna cu seria de laptopuri E1. Acer Aspire E1-571-32344G50MNKS nu este cel mai scump dar nici nu este cel mai ieftin din aceasta serie, el fiind primul laptop cu procesor Intel i3. Cel mai scump laptop din aceasta serie este Acer Aspire E1-571G 53214G50Mnks cu procesor Intel i5 Ivy Bridge (>> vezi pretul acestui laptop <<).

Aspect general

In aceasta gama de laptopuri entry-level plasticul este la putere. Diferenta o fac atat calitatea plasticului folosit cat si detaliile de finisare. Acer Aspire E1-571 ofera o carcasa din plastic lucios (glossy) cu aspect clasic elegant, dar ca orice plastic glossy s-ar putea sa te deranjeze faptul ca amprentele se pastreaza destul de bine. In ceea ce priveste finisajele, acestea sunt surprinzator de bune pentru un laptop de pana in 2000 de lei, imbinarile fiind foarte bune si ajuta la impresia generala de rezistenta. Singurele puncte sensibile fiind tastatura, care flexeaza in partea centrala atunci cand este apasata mai tare si capacul ce pare a fi nu foarte rigid. Insa aceste doua “probleme” le vom gasi si la laptopuri mult mai scumpe, sa nu fiti impacientati.

Deschiderea laptopului este una nici usoara – nici grea, fara intreruperi, fara sa “agate”, semn ca balamalele sunt de calitate. O data deschis capacul observam tastatura, cu extensia numerica, ce seamana foarte bine cu cea a unui desktop, doar ca tastele sunt mari si generoase, cu putin spatiu intre ele. De remarcat este lipsa tastelor speciale, cum ar fi cea pentru controlul volumului (acest lucru realizandu-se ca la multe alte laptopuri prin apasarea tastei FN si sagetilor Stanga / Dreapta). Observam insa prezenta tastelor speciale $ si € pozitionate deasupra tastelor sageti.

Topuchpadul este plasat mult in stanga, lasand un spatiu generos pentru odihnirea mainii. Zona de scrol este evidentiata discret pe touchpadul cu suprafata placuta la atingere, putin catifelata, ce ofera suport pentru multi-gesture, lucru foarte bun pentru fanii Windows 8. Click stanga si dreapta beneficiaza de buton fizic foarte bine echilibrat.

Specificatii tehnice complete pentru Acer Aspire E1-571

Display

Asa cum sta bine oricarui laptop modern, display-ul este de tipul LED, cu dimensiune de 15,6 inch si rezolutie HD (1366 x 768 px). Nu este un display pentru grafica, asta e clar, insa este perfect pentru filme, poze si jocuri. Luminozitatea de putere medie caracteristica laptpopurilor entry-level fac ca acest laptop sa nu ofere conditii foarte bune de vizualizare in conditii de luminozitate foarte puternica. Cat priveste utilizarea lui sub razele  soarelui… nici nu se pune prolema.

Performanta

Acer Aspire E1-571 se lauda a fi nu doar cel mai ieftin laptop cu procesor Intel i3 ci si un laptop performant, gratie atat frecventei procesorului de 2300 MHz si a cache-ului de 3MB, cat si a celor 4GB de memorie cu frecventa de 1333 MHz.Memoria poate fi upgradata usor, acest laptop dispunand de 2 sloturi de memorie din care doar unul singur este ocupat.

Placa video este integrata, Intel HD Graphics 3000 (primul laptop din aceasta serie cu placa video dedicata este Acer Aspire E1-571G). Placa video este perfecta pentru filme HD, poze, activitati cotidiene, jocuri nu foarte solicitante si chiar pentru unele programe cu cerinte mai mari.

Hard diskul este spatios, oferind 500GB pe care sa-ti stochezi tot ce vrei, fiind un hard ce se incadreaza in media laptopurilor entry-level.

Cel mai ieftin laptop cu procesor iIntel i3 Lapotp Acesr ieftin cu procesor Intel i3

Nivelul de zgomot este surprinzator de scazut, fiind un laptop ieftin te-ai astepta sa auzi un “adevarat reactor” insa iata ca, asa cum am repetat de foarte multe ori, nu tot ce este ieftin este si prost. Dovada sta si acest laptop, Acer Aspire E1-571 cu procesor Intel i3 de 2,3 GHz si autonomie de 4 – 4,5 ore.Greutatea este mai mult decat acceptabila, fiind un laptop cu acumulator cu 6 celule si DVD, greutatea sa este de 2,45 Kg.

Concluzie

Acer Aspire E1-571 este un laptop entry-level solid si puternic, cu procesor Intel i3 Sandy Bridge si pret inegalabil. Are si el punctele lui forte (procesor, memorie, pret) precum si pe cele slabe (display cu luminozitate slaba) dar per ansamblu este un laptop ce-si merita banii, achitandu-se cu brio de aplicatiile office si chiar de unele multimedia mai sofisticate.

Tagged under: , , , , , ,

1 Comment

  1. Pingback: Laptop Acer Aspire E1-571G- 33124G50Mnks | iDEi

Lasă un răspuns

Back to top
%d blogeri au apreciat: